”Tämä on raju muutos” – F1-asiantuntija paljastaa merkittävän faktan loppukaudesta

F1 teki torstaina lisää isoja päätöksiä, kun se siirsi kahta kisaa eteenpäin ja perui kokonaan Monacon GP:n. Tässä vaiheessa F1 ja kansainvälinen autoliitto FIA ovat joutuneet tekemään muutoksia yhteensä kuudelle kisalle.

Torstaina F1 siirsi Hollannin ja Espanjan kisoja eteenpäin. Monacoa ei siirretä, vaan kisa perutaan kokonaan.

Tällä hetkellä ensimmäinen ohjelmassa oleva kisa on Azerbaidzhanin GP, joka ajetaan 5.-7.6.

C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen totesi Urheilusuorassa, että liikkeet ovat ”mullistavia” koko F1:iä ajatellen.

– Nyt kausi alkaisi vasta puolesta välistä vuotta ja tämä tauko, mikä tähän muodostuu, on todella pitkä. Sitten ovat nämä muut efektit. Ensi vuodelle ei tulekaan niitä muutoksia, mitä piti tulla, Oikarinen sanoo.

Muutoksilla Oikarinen viittaa F1:n toiseen torstaiseen päätökseen. Sarjaan ei tuodakaan merkittäviä sääntömuutoksia kaudelle 2021, vaan koronaviruksen luoman epävarmuuden ja isojen aikataulukäänteiden myötä uudet säännöt tuodaan vasta kaudelle 2022.

– Tämä on aika raju muutos, Oikarinen summaa kokonaisuudessaan.

Nykyisen F1-kauden yllä on vielä paljon kysymysmerkkejä, sillä kukaan ei vielä tiedä, miten koronavirustilanne kehittyy.

Tämän myötä yhdeksi merkittäväksi kysymykseksi tulee se, että kuinka monta kisaa vaaditaan, jotta mestaruus pystytään jakamaan tällä kaudella?

– Muistaakseni se on kahdeksan kilpailua, mitkä pitää vähintään kauden aikana ajaa. Ne kahdeksan kisaa saadaan ajettua varmaan kolmessa kuukaudessa. Jos kausi saadaan käynnistettyä syksyllä, niin periaatteessa tämä kausi voidaan viedä loppuun. Toivottavasti ei mennä niin pitkälle, Oikarinen pohtii.

Jutun yläreunan videolla Oikarinen avaa muun muassa sitä, miten F1-kuskit pitävät ajotuntumaa yllä poikkeuksellisen pitkän tauon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat