Ex-rikollispomo Lauri "Late" Johanssonin raju väite Ylellä: Helsingin huumepoliisi tarjosi mahdollisuutta myydä huumeita vapaasti – "Hoidat vain kerran kuussa isot takavarikot"

7:31
Katso myös video: MTV:n Uutisaamussa käsiteltiin Jari Aarnion alaisen kirjoittamaa kirjaa huumepoliisista.

Ex-rikollispomo Lauri "Late" Johansson esittää kovia väitteitä huumepoliisin toiminnasta tuoreessa haastattelussa. Johanssonia haastateltiin Yle Puheen Ex-jengipomo Keijo Vilhusen elämä - radio-ohjelmassa. Jakso ajetaan ulos tänään perjantaina.

Johansson väittää, että kaksi poliisia Helsingin huumerikosyksiköstä olisi tarjonnut hänelle sopimusta. 

– Kun myyn vain pilveä, niin saan myydä vapaasti kenenkään estämättä, kunhan vain hoidan heille (huumepoliisille) kerran kuussa isot takavarikot aseita tai kamaa enkä koske koviin aineisiin, hän väittää. 

Toinen mainituista tilanteista sattui Johanssonin mukaan Hotelli Hesperian yökerhossa. Hän kertoo huumepoliisien olleen viettämässä pikkujouluja, kun eräs poliiseista oli lähestynyt Johanssonia yllättäen.

– Yksi lähestyi minua, antoi kotinumeronsa ja sanoi, että ”soita, Late, tavataan tuolla puistossa pipot päässä”, Johansson sanoo.

Johansson väittää sanoneensa, että ei ole tekemisissä huumeiden kanssa.

Tähän kyseinen poliisi totesi Johanssonin mukaan, että Helsingin huumepoliisin entinen johtaja Torsti Koskinen on ”vain keulakuva” ja ”he hoitavat näitä isoja juttuja”.

Johansson sanoo hylänneensä tarjouksen. 

– Eihän minulle tullut mieleenkään tehdä mitään diiliä poliisin kanssa, puhumattakaan kun olin huumekauppias, niin huumepoliisin kanssa.

Johanssonin kerrotaan radio-ohjelmassa paljastaneen sopimusta tarjonneiden poliisien nimet, mutta tämä jätettiin pois lähetyksestä, koska tarinan todenperäisyyttä ei voitu osoittaa. 

Johansson kuitenkin kieltää haastattelussa kysyttäessä, että kumpikaan poliiseista olisi ollut Helsingin huumerikosyksikön entinen johtaja Jari Aarnio.

Täydennetty otsikkoon maininta Ylestä kello 7.53.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja