Kolmoismurhaaja Late Johanssonia kuullaan Aarnion todistajana Vuosaaren palkkamurhatapauksessa – ex-rikollispomo kavahti ovelle ilmaantunutta haastemiestä: "Perhana kun säikähdin!"

0:13
Kolmoismurhaaja Lauri "Late" Johansson pääsi pois vankilasta – käveli vankilanporteista ulos viimeistä kertaa

Valvotusta koevapaudesta kesäkuun alussa vapautunutta ex-rikollispomoa kuullaan todistajana Vuosaaren palkkamurhatapauksessa.

Evankelistanakin tunnetun Johanssonin rikolliselämä jäi taakse pitkän vankeustuomion aikana, ja tätä nykyä entinen elinkautisvanki asuu Tampereella.

Eilen Johanssonin kotiovelle kolkutti muistutus menneisyydestä. Tuhansien ihmisten seuraajajoukolle Facebookissa elämänkäänteistään raportoiva Johansson säikähti ovelleen ilmaantunutta haastemiestä.

– Perhana kun säikähdin! Ovikello soi ja oli haastemies ja asiana MURHA. Syyttäjä ja Aarnio nimennyt mut todistajaksi, huh! Ei kakkua siis mulle, Johansson kirjoittaa emojeilla höystetyssä päivityksessään.

Päivityksessä on myös kuva Johanssonnille annetusta kutsusta saapua Helsingin käräjäoikeuteen lokakuussa todistajan roolissa. Kyse on vuoteen 2003 ajoittuvasta ruotsalaisturkkilaisen Volkan Ünsalin palkkamurhasta, joka tehtiin Helsingin Vuosaaressa.

Murhasta elinkautiseen tuomittiin Ünsalin lapsuudenystävä ja kaksi muuta suomalaismiestä.

Aarnio ja Vilhunen syytettyinä

Keväällä 2016 keskusrikospoliisi kirjasi uudelleen rikosilmoituksen Vuosaaren tapahtumista. Reilua vuotta myöhemmin uutisoitiin, että uusina epäiltyinä ovat Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio ja United Brotherhoodin ex-pomo Keijo Vilhunen.

Miehet toimivat rikoskumppaneina niin sanotussa huumetynnyrijutussa. Nyt he ovat syytettynä murhasta.

Aarnio on nimennyt Johanssonin, joka murhan aikaan vaikutti keskeisessä roolissa Suomen alamaailmassa, todistajakseen.

Epäilynä on, että Aarnio tiesi Ünsalin henkirikoksesta etukäteen, mutta ei estänyt sitä. Aarnio on kiistänyt tienneensä murhasta ennakolta. Jos poliisi tietää murhasta ja jättää sen estämättä, hänet voidaan tuomita murhasta.

Vilhusta puolestaan epäillään yhdeksi murhan tekijöistä.

Murhan oli oikeuden mukaan tilannut Ünsalin pitkään tuntenut ruotsalaismies. Ruumista ei ole koskaan löytynyt.

Lauri Johansson on toinen vuonna 1999 perustetun rikollisjärjestö Natural Born Killersin perustajista. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja