Ex-missi Pia Lamberg sivaltaa somevaikuttajia koronaohjeiden laiminlyönnistä: "Varomatonta ja välinpitämätöntä"

4:19
Ex-missi Pia Lamberg paljasti Vappu ja Marja Livessä, kuinka hankkii elantonsa koronakriisin keskellä Los Angelesissa - myy supisuomalaista tuotetta amerikkalaisille

Entinen Miss Suomi Pia Lamberg ottaa Instagramissa kantaa siihen, millaista esimerkkiä somevaikuttajat näyttävät matkustelemalla ja juhlimalla koronaohjeistuksista huolimatta.

Vuonna 2011 Miss Suomeksi kruunattu, mutta myöhemmin kruunustaan luopunut Pia Lamberg julkaisi perjantaina Instagram-tilillään pitkän kirjoituksen, jossa hän hämmästelee monien sosiaalisen median vaikuttajien toimintaa koronapandemian aikana ja pohtii koronaohjeistuksen merkitystä.

Lamberg kirjoittaa, ettei harmittavan moni vieläkään noudata yleisiä koronaohjeita. Hänen mukaansa asia nousee myös sosiaalisessa mediassa esille vain harvakseltaan.

– Ymmärrän, tämä vaikea tilanne on jatkunut jo kauan, joten turnauskestävyyttä kysytään jokaiselta. Mutta valitettavasti tässä tilanteessa kukaan ei ole ylitse muiden, vaan jokaisen meistä pitäisi kantaa kortensa kekoon, hän muistuttaa.

– Minulle kotona pysytteleminen tarkoittaa todellakin kotona pysymistä.

Los Angelesissa asuva ex-missi kirjoitti ajatuksiaan aiheesta samassa yhteydessä myös englanniksi ja hämmästelee sitä, että sosiaalisessa mediassa moni vaikuttaa elävän kuin koronaa ei olisikaan, vaikka samaan aikaan paikalliset sairaalat ovat tupaten täynnä.

– Ihmettelenkin suuresti, kuinka varsinkin monet sosiaalisen median vaikuttajat antavat aivan päinvastaista esimerkkiä. Käydään bilettämässä, lomaillaan ympäri maailmaa, ei käytetä maskeja... Se on varomatonta ja välinpitämätöntä.

Hän toivoo kirjoituksessaan, että vaikuttajat käyttäisivät alustaansa innoittamaan yleistä hyvää.

– Eikä ainakaan tekemään julkisesti aivan täysin päinvastoin. Jokainen meistä voi olla oman elämänsä vaikuttaja ja inspiroida lähipiiriään hyvällä esimerkillä, Lamberg huomauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja