Ex-kuskin arvio ei mairittele Valtteri Bottasta – kehottaa tallia päätymään toisenlaiseen vaihtoehtoon

F1-asiantuntijat ruotivat kuljettajavaihdokset – Mika Salo epäileväisenä Carlos Sainzista:"Hänestä ei ole haastajaksi" 7:19
C Moren asiantuntijat ruotivat F1-kuskirulettia.

Kuhina F1-tallien vuoden 2021 kuskipaikkojen ympärillä on käynyt kuumana siitä lähtien, kun Ferrari kiinnitti Carlos Sainzin tallin toiseksi kuljettajaksi ja McLaren ilmoitti Daniel Ricciardon liittyvän talliin.

Myös Valtteri Bottas on päätynyt osaksi kuljettajaspekulaatioita. Bottaksen paikka sarjan kärkitallissa Mercedeksellä on himoittu vaihtoehto monille kuljettajille, ja huhut ovat jo pakottamassa suomalaista työnhakuun.

Bottasta on soviteltu vuoroin Renault'n ja Red Bullin autoihin, mutta molempiin on myös muita vaihtoehtoja. Renault'lle ovat olleet tyrkyllä myös Ferrarilta vapautuva Sebastian Vettel sekä Fernando Alonso.

Nyt entinen kuljettaja, nykyisin Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Martin Brundle on ottanut kantaa juuri Renault'n kuljettajatilanteeseen. Brundle uskoo, että Renault tehdastallina voisi olla houkutteleva vaihtoehto Vettelille.

Brundlen näkemyksen mukaan kalliin tähtikuljettajan palkkaaminen ei kuitenkaan ole Renault'n tarpeiden mukaista.

– Jos olisin Renault, valitsisin (Esteban) Oconin rinnalle nuoren lahjakkuuden. Ehkä (George) Russell on vapaana kaudelle 2021. Tulevaisuuden ajatteleminen on tärkeää ja nuorilla kuljettajilla on tärkeä rooli siinä, Brundle sanoo gpblog.comin mukaan.

Brundlen mielestä Renault'n kannattaisi sijoittaa huippukuskin palkkaamiseen tarvittavat rahat ennemmin tehtaan kehittämiseen.

– Renault'n olisi parempi investoida 25 miljoonaa infrastruktuuriin, jotta he voivat rakentaa auton, joka on nopeampi.

Brundlen näkemys ei juuri imartele myöskään Bottasta. Vaikkei Bottas Vettelin ja Alonson tapaan tähtiluokaan kuskimarkkinoilla kuulukaan, ei 30-vuotias suomalainen varsinaisesti täytä myöskään nuoren lupauksen määritelmää.

Lue myös:

    Uusimmat