Lisää vettä F1-huhumyllyyn! Saksalaissivusto väittää: Valtteri Bottaksen taustajoukot aloittivat neuvottelut toisen tallin kanssa

7:19
F1:ssä oli viime viikolla todellinen sopimusten superpäivä, kun Carlos Sainz siirtyi Ferrarille, Daniel Ricciardo McLArenille. C Moren asiantuntijat ruotivat käänteitä tuoreeltaan.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoi taannoin, ettei ole ollut koronavirustilanteen aiheuttaman F1-tauon aikana yhteyksissä Valtteri Bottaksen kanssa. Nyt saksalaislähteet kertovat, että Bottaksen taustajoukot olisivat neuvotelleet Renault'n kanssa.

Bottas, jonka Mercedes-sopimus umpeutuu tämän kauden päätteeksi, on ajautunut viime viikkojen aikana kiivaiden sopimusspekulaatioiden keskelle.

Siinä missä Lewis Hamiltonin jatkoa Mercedes-leirissä pidetään jo lähes varmana tai ainakin erittäin todennäköisenä, Bottaksen tilalle on tarjottu niin Ferrarilta vapautunutta Sebastian Vetteliä, 32, kuin Williamsilla ajavaa Mercedes-kasvattia George Russellia, 22.

Wolff on aiemmin todennut, että Mercedes keskittyy kauden 2021 sopimusasioihin vasta sitten, kun kausi 2020 on saatu käyntiin, ja hänen mukaansa tallin ykkösprioriteettina ovat "omat kuljettajat". Muita vaihtoehtoja tarkastellaan myöhemmin.

Koska toistaiseksi ei kuitenkaan ole varmaa, jatkaako Mercedes F1-sarjassa ylipäätään enää ensi kaudella, talliin yhdistettyjen kuljettajien on syytä varautua kaikkeen.

Näin on mahdollisesti käynyt jo ainakin Bottaksen kohdalla, sillä saksalainen Motorsport-Total-sivusto kertoo omiin lähteisiinsä pohjautuen, että Didier Coton olisi käynyt Bottaksen tulevaisuudesta keskusteluita Renault'n tallipäällikön Cyril Abiteboulin kanssa.

Saksalaissivuston tietojen uskottavuutta heikentää se tosiseikka, että Bottas on viime vuosina hoitanut sopimusneuvotteluitaan pääosin itse. Toisaalta Wolffin liikekumppanina Aces Management Group -yhtiössä toimiva Coton kertoo Linkedin-sivullaan tekevänsä yhä yhteistyötä Bottaksen kanssa.

Renault-tallissa aukesi ensi kaudelle paikka, kun Daniel Ricciardo siirtyy McLarenille paikkaamaan Vettelin tilalle Ferrarille siirtyneen Carlos Sainzin jättämää aukkoa.

Kaikkien kiivaimmin Renault'lle on viety viime viikkoina Fernando Alonsoa, joka voitti tallissa aikanaan kaksi maailmanmestaruutta. Joissakin yhteyksissä Ricciardon korvaajaksi on väläytelty myös Nico Hülkenbergiä, joka ajoi Renault'lla vuodet 2017–2019.

Mercedeksen tavoin myös Renault'hon liittyen on syytä muistaa se, että tallin jatko F1-sarjassa on kaikkea muuta kuin varmaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja