Red Bullin Helmut Marko irvaili Mercedeksen kuljettajavalinnoista, kultasormi Toto Wolff iski maanmiehelleen jauhot suuhun

Kun F1-kauden alku on parhaassakin tapauksessa vielä puolentoista kuukauden päässä, lajipiirien kuumin kysymys on tällä hetkellä se, ketkä Mercedes valitsee kuljettajikseen kaudelle 2021.

Huhupuheiden perusteella Lewis Hamiltonin tallikaveriksi on tarjolla niin Ferrarilta lähtenyt Sebastian Vettel kuin Williamsilla ajava George Russell.

Kaudesta 2017 lähtien Mercedeksellä ajaneen Valtteri Bottaksen osakkeet ovat monien papereissa laskussa, ja saksalaislähteiden mukaan hänen taustajoukkonsa olisivat jo neuvotelleet Renault'n kanssa.

Mikä kuitenkin Bottaksen kannalta tärkeintä, tallipäällikkö Toto Wolff ei pidä Russellin tai Vettelin pestaamista aivan yhtä selvänä kuin jotkut muut.

Wolff sanoi taannoin, että Mercedes tarkastelee kyllä tilannetta useilta eri kanteilta, mutta ensisijaisesti kuljettajavalinta tehdään tallin "omista kuljettajista".

– Tulevaisuutta silmällä pitäen olemme sitoutuneita uskollisuuteen nykyisille kuljettajillemme, Wolff sanoi ja viittasi toisaalla haastattelussa muun muassa Russellin asemaan Mercedeksen oman nuoriso-ohjelman kasvattina.

Lausunnot huvittivat suuresti Red Bullin neuvonantajana toimivaa Helmut Markoa, joka huomautti osuvasti, että toistaiseksi yksikään Mercedes-akatemiasta valmistunut kuljettaja – Russellin lisäksi Pascal Wehrlein ja Esteban Ocon – ei ole päässyt ajamaan kilpaa Mercedeksellä.

Vastaavasti Red Bull on nostanut tasaisesti omia lahjakkuuksiaan F1-auton rattiin.

Markon kommentit kantautuivat myös hänen maanmiehensä Wolffin korviin, eikä Mercedes-pomo jäänyt tilanteessa sanattomaksi.

– On ollut taas ihmisiä, jotka haluavat kommentoida junioriohjelmaamme ja sitä, olemmeko toimineet sen kohdalla oikein vai väärin. Kuusi viime vuottamme vastavat ehkä kaikkiin kysymyksiin, Wolff napautti GP Todayn mukaan saksalaiselle RTL-kanavalle.

Mercedes on voittanut kuuden viime kauden aikana kaikki kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruudet ja siihen päälle 89 kaikkiaan 121 osakilpailusta.

Lue myös:

    Uusimmat