Ex-jääkiekkoilija Hannu Pikkaraisen raiskaustuomio aleni hovioikeudessa

Entinen liigatason jääkiekkoilija Hannu Pikkarainen tuomittiin hovioikeudessa raiskauksesta ehdolliseen vankeuteen. Hovioikeus lievensi tuomiota tapauksen saaman julkisuuden takia.

Aiemmin käräjäoikeus tuomitsi Pikkaraisen kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen kesäkuussa 2020 tapahtuneesta seksuaalirikoksesta.

Tuomion mukaan Pikkarainen raiskasi nukkuvan perhetuttunsa juhlien päätteeksi. Rikos tapahtui uhrin kotona. Pikkarainen käytti teossa hyväkseen uhrin uni- ja päihtymystilaa.

Pikkarainen valitti tuomiosta Helsingin hovioikeuteen, joka lievensi käräjäoikeuden langettamaa rangaistusta merkittävästi. 

Hovioikeus määräsi rangaistuksen pituudeksi 1 vuoden ja 6 kuukautta sekä muutti vankeuden ehdolliseksi. 

Työn menetys vaikutti

Hovioikeus perusteli lievennystä sillä, että Pikkarainen on kohdannut rikosjutun myötä runsaasti negatiivista julkisuutta. 

Hovioikeuden mukaan miehen syyksi luettu rikos on vakava. Hovioikeus kuitenkin piti asian saamaa julkisuutta "poikkeuksellisena ja ennakoimattomana" sekä myös leimaavana. 

Osin hovioikeuden tulkintaan vaikutti se, että Pikkaraisen nimi julkaistiin lukuisissa tiedotusvälineissä jo ennen kuin asia oli tullut vireille käräjäoikeudessa. 

Hovioikeuden vaakakupissa painoi myös se, ettei se Pikkarainen ole "yhteiskunnallisesti merkittävässä asemassa" tai julkisessa luottamustehtävässä, ja että rikos ei tapahtunut Pikkaraisen työhön liittyen.

– Pikkarainen on lisäksi menettänyt työnsä ja ansaintamahdollisuutensa ja siten julkisuudesta on aiheutunut tosiasiallisia kielteisiä seuraamuksia Pikkaraiselle, perustelee ratkaisuaan. 

Lue myös:

    Uusimmat