Mainos

Eveliinan surman motiiveja "riita ja huono sää"

Eveliina Lappalaisen surman motiiveiksi on paljastunut mm. riita ja huono sää. Imatran käräjäoikeus on kuullut surmasta epäiltyä 17-vuotiasta poikaa.

Eveliina Lappalaisen surmasta epäilty imatralainen 17-vuotias koulupoika on tunnustanut surmanneensa tytön. Esitutkinnassa hän on maininnut syiksi mm. surmaillan surkean sään ja valmentajan käytöksen surmaa edeltäneissä harjoituksissa.

Hän myös arvelee Eveliinan käyttäytymisellä, joka oli hänen mielestään ylimielistä, olleen osuutta välikohtaukseen. Epäiltyä kuultiin suljettujen ovien takana. Esitutkinnassa hän oli maininnut kuulleensa, että Eveliina oli haukkunut erästä hänen tuntemaansa tyttöä huoraksi. Myös oikeudessa kuultuna hän piti kiinni tästä kertomuksestaan. Tyttö, jota Eveliinan on kerrottu haukkuneen, on kertonut tutkijoille, ettei Eveliina ole häntä haukkunut.

-Tullessani Kosken koululta harjoituksista ulos minua suututti valmentajan käytös ja huono ilma. Kun Eveliina tuli kirkon jälkeen vastaan, päätin antaa hänelle turpaan. Käännyin ympäri ja ajoin hänet kiinni. Turpaanlyönti alkoi välittömästi. Eveliinan vastustelu sai minut suuttumaan lisää. Alun perin en aikonut häntä tappaa, vain hakata. Tilanne eteni, yksi asia johti toiseen..., epäilty on sanonut esitutkinnassa.

Hakkaamisen aikana Eveliina oli yrittänyt pakoon ja huutanut apua. Hän tuupertui maahan, jolloin surmaaja raahasi tytön mutaiseen ojaan ja alkoi päällä seisten kuristaa uhriaan. Tytön vastarinnan loputtua surmaaja painoi vielä jalallaan jonkin aikaa uhrin päätää liejuun. Ruumiinavauksessa todettiin Eveliinan kuolleen hukkumalla. Jutun pääkäsittely alkoi tänään ja sille on varattu kaksi päivää.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 5.3.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.