Euroviisu-tähti Saara Aalto tappiosta: Kaikella on tarkoituksensa!

Oli täpärällä, että Saara Aalto ei lähtenyt edustamaan Suomea tämän vuoden Euroviisuissa. Hän ei kuitenkaan tyydy olemaan kykyjenetsintäkisan ja Euroviisujen kakkonen, vaan hänellä on suuria musiikkihaaveita levyistä, säveltämisestä, musikaaleista – ja Aasian valloituksesta.

Saara Aalto elää nuoren naisen unelmaa. Hän on vasta täyttänyt 24 vuotta ja saanut käsiinsä esikoislevynsä Blessed With Love. Saara avasi levypaketit kotonaan yhdessä lapsuudenystävän kanssa, joka on seurannut tytön kasvua lapsesta naiseksi, pienestä laulujentekijästä muusikoksi.

– Kuunneltiin levyä olohuoneessa läpi kaverini kanssa. Hän oli ihan itku kurkussa, että miten hyvä levy oli! Oli ihmeellistä, että kaikkien vuosien jälkeen juuri se kaveri oli kanssani siinä, hän joka nähnyt musiikillisen kehittymiseni ihan lapsesta asti ja jonka kanssa olemme kirjoitelleet yhdessä kappaleita, Saara hämmästelee.

Saaralla on vieläkin tallessa vihkoja, joihin hän on tehnyt 5-vuotiaana kappaleita. Menestyksen salaisuus on ollut aina oma-aloitteisuus ja kova työ. Kun Saara on tullut torpatuksi levy-yhtiöiden taholta, on levy-yhtiö perustettu itse.

– En ole jäänyt murehtimaan levy-yhtiöiden sanomisia. Muusikon työ on kovaa, eikä voi jäädä odottelemaan, koska asiat eivät tapahdu itsestään. Kun kyse on intohimosta, työtunteja ei lasketa. Olen vain onnellinen, että saan tehdä tätä!

Kakkossija mullisti elämän

Saara ei ole saanut haluamaansa helposti. Keväällä hän jäi täpärästi kakkoseksi, kun Suomessa valittiin edustajaa Euroviisuihin, ja sitä ennen käsistä lipesi levytyssopimus Talent -kykyjenetsintäkilpailussa vuonna 2007.

– Euroviisu-karsinnat oli todella tärkeä kokemus minulle. Se varmisti, että olen oikealla tiellä, Saara toteaa ja kertoo, että ihmiset ovat ottaneet hänen musiikkinsa juuri niin kuin hän halusikin.

– Kaikella on tarkoituksensa. En päässyt Euroviisuihin, mutta se tuo mukanaan jotain muuta, mikä on tällä hetkellä minulle parempi ratkaisu. Harmittelun sijaan mietin, että menipä hyvin, kun pääsin näinkin pitkälle. Euroviisuissa on myös oma leimautumisen vaaransa, Saara pohtii.

Euroviisujen jälkeen Saara sai yhteydenottoja ihmisiltä, joita kappale ja sanoma kosketti. Hän hehkuttaa saaneensa paljon esiintymiskokemusta, ja kilpailutohina myös vauhditti osaltaan oman levyn valmistumista. Ehkä kaikella siis onkin tarkoituksensa.

– Minulla on aiemminkin tällainen toiseksi jäämisen kokemus, kun tulin Talent -kykyjenetsintäkilpailussa kakkoseksi vuonna 2007. Se oli niukka tappio. Jos olisin voittanut, olisin saanut levytyssopimuksen. Tietysti ihmiset kyselivät, harmittaako minua.

Eikä Saaraa harmittanut, sillä toisia ovia aukesi.

– Kun tulin toiseksi, pääsin tekemään musikaaleja, ja se on ollut minulle elämää muuttava juttu, Saara kertoo.

Unelmien täyttymys on oma levy

Saaralta eivät hellät kehusanat lopu kesken, kun hän kuvailee levyesikoistaan, joka julkaistaan virallisesti 11. toukokuuta. Hän kuvailee levyn tyyliä epic lovepopiksi.

– Levyllä on positiivinen, melodinen, elokuvamainen soundi. Mukana on jousiorkesteria, flyygeliä ja kaunista laulua. Tämä on kaunis ja rakkaudellinen levy, jonka olen halunnut tehdä jo niin monta vuotta. Se kuulostaa juuri siltä, kuin olen aina visioinut. Aika oli kerta kaikkiaan oikea!

Levyllä kuuluu Saaran mielestä vahvasti hänen pianotaustansa sekä musikaalien maailma. Hän kiiruhtaa lisäämään, että tykkää myös radipopista, kuten Christina Aguilerasta ja Beyoncesta. Musikaalipuolella Saara fanittaa Stephen Schwartzia, joka on säveltänyt musiikkia Wicked-musikaaliin, jossa Saara on mukana, sekä moniin Disney-elokuviin, kuten Pocahontas, Notre Damen kellonsoittaja ja Egyptin prinssi.

Lempielokuvakseen Saara nimeää Pikkunaiset, joka saa hänet suorastaan nyyhkimään.

– Tarina on vedonnut tunteisiin ja vaikuttanut säveltämiseeni. Elokuvan musiikkikin on ihanaa, Saara paljastaa.

Blessed With Love -levy on yksi unelmien täyttymys Saaralle, mutta muitakin suuria suunnitelmia on. Puhe pulppuaa vuolaana ja onnellisena innostuksena, kun hän kertoo salaisista haaveistaan.

– Levyhaaveita on lisää, haluan säveltää mahdollisimman paljon ja myös muille artisteille. Sitten haluaisin säveltää musikaalin, se olisi todella iso haave! Täytyisi vain löytää hyvä tarina ja käsikirjoitus. Toivon myös, että pääsisin kivaan rooliin johonkin musikaaliin, hän tuumii.

Haaveet eivät tunne maantieteellisiä rajoja.

– Aasia-haaveita on myös. Olemme äänittäneet Blessed With Love -levyn kappaleita kiinaksi ja japaniksi! Saara kertoo salaperäisesti.

Saara Aallon levyjulkistuskeikka Helsingissä Korjaamon Kulmasalissa 12.5.2011 klo 19.30.

MTV3/Helmi - Laura Kokko

Kuvat: Ville Paasimaa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja