Eurooppaan voi pian saapua miljoonia pakolaisia – Halla-aho MTV:n haastattelussa: "EU on ajautunut Turkin panttivangiksi"

10:25
Video: Katso koko Halla-Ahon haastattelu MTV:n Uutisextrassa.

MTV:n Uutisextrassa vieraillut Jussi Halla-aho katsoo, että EU on ajautunut Turkin panttivangiksi.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on uhannut päästää Eurooppaan 3,6 miljoonaa pakolaista, jos EU kutsuu Turkin sotatoimia Pohjois-Syyriassa miehitykseksi. EU on maksanut Turkille huomattavia summia siitä, että se rajoittaa pakolaisten pääsyä Eurooppaan.

Halla-aho arvioi, että Turkki on turhautunut EU:n pitämättömiin lupauksiin esimerkiksi viisumivapaudesta ja EU-jäsenyyden edistämisestä.

Jos Suomeen tulijoita alkaa olla paljon, Halla-ahon mielestä Suomen pitäisi käännyttää Ruotsin kautta tulevat turvapaikanhakijat hakemaan turvapaikkaa Ruotsista.

Sisäministeriön mukaan Suomi ei voi kuitenkaan käännyttää henkilöä takaisin Ruotsiin pelkästään sillä perusteella, että hänen tiedetään tulleen Ruotsin kautta. Syynä on se, että pelkkä EU:n sisärajojen kautta tapahtuva kauttakulku ei tuo maalle vastuuta turvapaikanhakijasta.

Ex-sisäministeri Mykkänen: Turvapaikanhakijat pysäytettävä EU:n ulkorajoille

Entinen sisäministeri, oppositiopuolue kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen katsoo, että turvapaikanhakijat pitäisi pysäyttää EU:n ulkorajoille.

Mykkäsen mielestä EU:n ulkorajoille pitäisi perustaa erityiset keskukset, joista saisivat jatkaa eteenpäin vain turvapaikan saavat ihmiset. Mykkänen kirjoittaa tiedotteessa, että tämä minimoisi houkutuksen jäädä kielteisen päätöksen jälkeen paikalleen laittomasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja