Mainos

Eurooppa varautuu jäätävään ja myrskyiseen uudenvuodenviettoon

Kylmä sää ja runsas lumentulo on vaatinut tähän päivään mennessä kymmeniä kuolonuhreja.

Euroopassa on varauduttu jäätävän kylmään ja myrskyiseen vuodenvaihteen viikonloppuun. Kylmä sää on vaatinut tähän päivään mennessä kymmeniä kuolonuhreja ja lumimyräkkä on sekoittanut liikennettä pahoin ympäri Eurooppaa. Lumentulo jatkuu monin paikoin vielä ainakin huomenna.

Puolassa poikkeuksellisen kylmä sää on johtanut ainakin 22 ihmisen paleltumiskuolemaan runsaan viikon sisällä. Poliisin mukaan lähes puolet menehtyneistä oli kodittomia ja useat alkoholisteja. Lokakuun alun jälkeen maassa on kuollut kylmyyteen jo 85 ihmistä.

Lisäksi rankat lumisateet ajoivat liikenteen kaaokseen etenkin Puolan eteläosassa. Etelämpänä Budapestin ja Wienin välinen moottoritie jouduttiin sulkemaan, kun noin 60 ajoneuvoa joutui lumen vuoksi ketjukolariin perjantain vastaisen yön aikana. Turmassa loukkaantui 14 ihmistä.

Liikenne oli pahasti sekaisin koko Itä-Euroopassa ja myös Italiassa. Viranomaiset julistivat lisäksi hätätilan Italian Campanian maakuntaan Napolin ympäristöön sankan lumisateen vuoksi. Italiassa kolme ihmistä on paleltunut kuoliaaksi. Toscanassa herättiin tänään luminietoksiin ensimmäistä kertaa 21 vuoteen.

Kroatiassa 91-vuotias nainen löydettiin kuoliaaksi paleltuneena. Kroatian vuoristoseuduilla lunta satoi peräti yli kaksi metriä.

Sveitsissä puolestaan kirjattiin viime yönä tämän talven kylmyysennätys, kun pakkanen kiristyi 35 miinusasteeseen La Brevinen alueella maan länsiosassa lähellä Ranskan rajaa. Juran vuoristoalueella sijaitseva La Brevine on maan kylmimpiä paikkoja, ja sitä kutsutaan leikkisästi "Sveitsin Siperiaksi".

Ranskassa junat ja lennot myöhästelivät ja päätiet olivat paikkapaikoin tukossa lumen vuoksi. Kaksi ihmistä on paleltunut kuoliaaksi.

Hollannin viranomaiset kehottivat ihmisiä välttämään muut kuin välttämätöntä matkustamista. Lumimyräkkää odoteltiin alkavaksi alkuillasta, ja kovien tuulien pelättiin katkovan sähköjä. Myös Belgian viranomaiset varoittivat ulkonaliikkujia.

Britanniassa itäisessä Yorkshiressa satoja autoilijoita juuttui lumeen. Vaikeat sääolot kiusasivat ennen kaikkea Itä-Englantia ja Skotlantia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.