Mainos

EU lämpenemässä lentokenttien henkilöskannereille

EU:n komissio aikoo esittää parlamentille uudestaan henkilöskannerin käyttöönottoa lentokenttien turvatarkastuksissa. Komissio ajoi skanneriasiaa jo aiemmin, mutta parlamentti torppasi hankkeen toissa kesänä. Henkilöskanneria saa käyttää jo nyt, mutta matkustajille pitää olla tarjolla myös muu vaihtoehto.

Skanneri on herättänyt ristiriitaisia tunteita, koska se paljastaa piilotettujen esineiden ja aineiden lisäksi tehokkaasti myös vartalon muodot.

Asia oli tänään esillä komission siviili-ilmailun turvakomitean kokouksessa. Pohdintaa siivitti Yhdysvalloissa joulupäivänä sattunut tapaus, jossa nigerialaismies onnistui kuljettamaan räjähteitä lentokoneeseen.

- Saimme Yhdysvaltojen ja Hollannin viranomaisten selvitykset tapahtumista. Tulimme yhteiseen näkemykseen, että turvatoimia pitää parantaa, sanoo Suomea kokouksessa edustanut ylitarkastaja Arja Pulliainen.

Henkilöskanneria on kokeiltu Helsinki-Vantaan lentokentällä. Pulliaisen mukaan matkustajat pitivät sitä parempana kuin käsin tehtyä tarkastusta.

Katso Tarja Hakulisen juttu

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.