Mainos

EU-kokous vaikuttaa Helsingin liikenteeseen

Sateinen sää auttaa tänään Helsingin EU-huippukokouksen liikennejärjestelyjen sujumista. Ruuhkia on kuitenkin lumen sulamisesta huolimatta luvassa.

Helsingin Messukeskus

Pahimmat rynnäköt ajoittuvat aamuyhdeksän ja kymmenen välille, kun huippukokoukseen osallistuvat valtuuskunnat siirtyvät Messukeskukseen. Paluuliikenne ajoittuu iltakuuden ja seitsemän välille.

Aamun ensimmäinen saattueliikenne syntyy kun EU:n hakijamaat siirtyvät eduskuntaan. Poliisin mukaan aamun ensimmäiset katkokset ovat kuitenkin lyhytaikaisia. Tällöinkin kannattaa välttää liikkumista Mannerheimintiellä ja Munkkiniemen suunnassa. Ylikomisario Heikki Seppä Helsingin liikennepoliisista kehottaa ihmisiä turvautumaan mahdollisuuksien mukaan joukkoliikenteeseen. Omalla autolla liikuttaessa kannattaa välttää etenkin Itä- ja Länsi-Pasilaa sekä keskustassa Mannerheimintietä Tukholmankadusta etelään ja poikittaisliikennettä Nordenskiöldinkadun ja Lönnrotinkadun välillä.

Suositeltavia reittejä ovat Sepän mukaan Kehä I:n ja Pirkkolantien lisäksi Hakamäentie ja Mäkelänkatu, joissa liikenne arvioiden mukaan sujuu tänään jo kohtuullisesti. Illalla liikennettä rajoittavat tasavallan presidentin linnassa järjestettävät illalliset. Ajo on rajoitettu keskustassa iltakahdeksan ja puoli yhdeksän välillä. Päivän aikana liikennekatkoksia keskustassa aiheuttavat lisäksi MTK:n marssi iltapäivällä puoli yhdestä alkaen sekä tästä tunnin kuluttua alkava kurdien marssi.

Lentoliikenne sujuu

Ilmailulaitoksen terminaaliyksikön mukaan lennot ovat aamun aikana sujuneet normaaliaikatauluissaan eikä ongelmia ole odotettavissa. Suurin osa huippukokoukseen liittyvistä lennoista saapui jo eilen. Eilen lumimyräkkä myöhästytti lentoja. Lumentulon takia Helsinki-Vantaalla oli illalla käytössä vain yksi pääkiitotie.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.