Mainos

EU haluaa lisää virkamiehiä

EU:n komissioon pitäisi palkata yli 700 uutta virkamiestä, jotta se pystyisi hoitamaan sille annetut tehtävät. Tätä mieltä on puheenjohtaja Romano Prodin johtama työryhmä, joka esitteli työnsä tuloksia tänäänBrysselissä.

Lisätyövoimaa tarvitaan itse asiassa 1254 virkamiehen verran, mutta työryhmä säästäisi voimavaroja myös tehostamalla toimintaa, lakkauttamalla tarpeettomia toimintoja ja siirtämällä ihmisiä uusiin tehtäviin. Säästöjä pitäisi syntyä myös siitä, että 600 virkamiestä suostutellaan varhaiseläkkeelle. Näistä paikoista 342 jätettäisiin täyttämättä, jolloin nettolisäys olisi 375 paikkaa.

Komissiolta puuttuu nyt virkamiehiä, joilla on asiantuntemusta talousvalvonnan, tietotekniikan ja henkilöstöjohtamisen aloilta, arvioi työryhmä. Juristejakin tarvittaisiin. Työryhmän mielestä komissio voisi lakkauttaa tai vähentää osallistumistaan yhteensä 22 eri toimintoon, tai ulkoistaa nämä palvelut. Näitä ovat osallistuminen näyttelyihin ja messuihin, ydinturvatarkastukset ja edustus komission ammattiyhdistyksissä. Esimerkiksi palkanmaksu voitaisiin ulkoistaa, työryhmä ehdottaa.

Komission ammattiyhdistykset ovat suhtautuneet varsin varauksellisesti virkamieskunnan ehtojen muuttamiseen. Edellisen komission aikana virkamiehet lakkoilivat useamman kerran vastalauseena uudistussuunnitelmille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.