Mainos

Etla: Pörssikurssien romahdus ylireagointia

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan ennustepäällikkö Markku Kotilainen pitää pörssikurssien laskua ylireaktiona koko Euroopassa, sillä alueen talouden perustekijät ovat kunnossa ja maiden talous on nousussa.

Hänen mukaansa on kuitenkin selvää, että myös Euroopan pörssit reagoivat Amerikan ja Aasian pörssien kehitykseen, koska tätä nykyä monilla yrityksillä käydään osakekauppaa useissa maissa.
-Nyt tilanne on kuitenkin lähinnä hysteerinen, hän sanoi.

Kotilaisen mukaan on mahdollista, että epävarmuus markkinoilla voi jatkua koko syksyn, mutta lähipäivien kehityksen jälkeen voidaan sanoa jotakin varmempaa mm. sen vaikutuksista. Tilanteen arviointia vaikeuttaa hänen mukaansa myös se, että talouskehitys on selvästi erilainen eri puolilla maailmaa.
-Yhdysvalloissa kasvu on hidastumassa, Euroopassa pikemmin nopeutumassa ja Aasiassa on kriisit, hän sanoi.

Yhdysvalloissa on lähdetty siitä, että talouskasvun hidastumisen vuoksi osakkeiden hinnoissa olisi noin 20 prosenttia liikaa. Epävarmuutta ovat lisänneet arviot koron nostosta. Kotilaisen mielestä Euroopassa 10 prosentin kokonaislasku tuntuisi liialliselta, ja lähipäivinä osakkeiden hinnat voivat hyvinkin kääntyä nousuun ja tilanne tasaantuu. Sahauksesta ei kuitenkaan välttämättä päästä kovin pikaisesti eroon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.