Eteläkorealaisessa kirkossa uskottiin suolaveden suojaavan koronavirukselta – kymmenet saivat tartunnan jumalanpalveluksen aikana

4:51
Videolla kerrotaan, miten riskiryhmiin kuuluvien tulee varautua koronavirukseen.

Viranomaisten mukaan kirkossa kävijät olivat uskoneet, että suolavesi suojaisi koronavirustartunnalta. Tapauksesta uutisoi ensin South China Morning Post ja myöhemmin muun muassa 7 News - ja 9 News -sivustot.

Etelä-Koreassa sijaitsevan Grace Riverin kirkon työntekijä käytti samaa suihkepulloa suihkuttaessaan suolavettä kymmenien ihmisten suuhun jumalanpalveluksen aikana 8. maaliskuuta. Tämän seurauksena yli 40 ihmisellä todettiin koronavirustartunta, muun muassa pastorilla ja hänen vaimollaan.

Lehtitietojen mukaan viranomaiset olisivat todenneet, että kaikki kävijät olivat olleet siinä uskossa, että suolavesi estäisi koronaviruksen leviämisen.

Syynä likainen suihkepullo

Gyeonggin provinssin koronavirustorjunnan erikoisyksikön johtaja Lee Hee-young kommentoi tapahtunutta 7 News -sivustolle. Työntekijä ei ilmeisesti ollut desinfioinut suutinta eri ihmisten vuorojen välillä. 

– On varmistettu, että he laittoivat pullon suuttimen erään henkilön suuhun ennen kuin he toistivat saman muiden uskovaisten kohdalla. Myöhemmin tämä henkilö todettiin koronapotilaaksi.

Kirkko on nyt suljettu. Nyt selvitetään, ketkä kaikki ovat käyneet kirkossa maaliskuun ensimmäisen viikon aikana. Yli 100 ihmistä on nyt kotona eristyksissä seuraten paikallisten terveysviranomaisten ohjeita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja