Amerikkalaisopettajan nerokas leimasinkikka sai oppilaat pesemään käsiään ahkerammin: "Teemme parhaamme pitääksemme pöpöt poissa"

Näin peset kätesi ja suojaudut tartunnoilta 1:15
Videolla vinkit käsien pesuun.

Amerikkalaisopettajan kikka sai oppilaat pesemään käsiään.

Käsien pesun tärkeyttä on toitotettu monesta suunnasta koronaviruksen jatkaessa leviämistään. Monet vanhemmat ja opettajat tuskailevat taatusti sen kanssa, miten saada iskostettua myös perheen ja koulun pienimpien päähän käsihygienian merkitys koronavirustartunnasta puhuttaessa.

Myös Yhdysvaltojen Missourissa peruskoulun kolmatta luokkaa opettava Shauna Woods on saanut havaita, kuinka nopeasti taudit leviävät luokkahuoneessa. Kidspot-sivustolle haastattelun antanut Woods kertoo, ettei enää edes muista, kuinka monta kertaa on käynyt niin, että kun yksi oppilas yskii jonain päivänä, viikon sisään voi koko luokka olla kipeänä.

"Yritin keksiä keinoa, jolla edistäisin luokan hygieniaa..."

Myös koronavirus on jo saanut poissaolot lisääntymään hänen luokassaan. Vaikkei Woodsin koulussa ole vielä todettu yhtäkään tapausta,  ja Missourissakin vain yksi, vanhemmat pitävät uhan alla lapsiaan herkemmin kotona. Tämä taas heikentää lasten oppimismahdollisuuksia, mikä puolestaan harmittaa opettajaa.

– Yritin keksiä keinoa, jolla edistäisin luokan hygieniaa yrittääkseni minimoida tauteja ja poissaoloja, Woods kertoo Kidspotille,

Vaikka Woodsin luokassa on lavuaari, käsidesinfiointiainetta ja desinfiointipyyhkeitäkin, opettaja tietää, ettei niillä ole väliä, jos ei niitä käytetä.

– Ollanpa rehellisiä, joidenkin oppilaiden suurin huoli on se, ehtivätkö he välitunnille ajoissa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Opettaja kehittikin niksin, joka levisi myös sosiaalisessa mediassa Woodsin jaettua sen siellä noin viikko sitten.

"Muistuttanut heitä pesemään käsiä"

Opettajan tavoite oli saada luokan lapset pesemään käsiään useammin. Asiaa autoa ajaessaan pohtiessaan Woods sitten saikin neronleimauksen. Opettaja päätti valjastaa käyttöön pöydällään lojuneen nimeään koristaneen leimasimen, jolla hänellä oli tapana merkata luokan kirjat. Nyt hän leimasikin sillä lasten kädet.

Opettaja kertoi oppilaille, että nämä saisivat palkinnon päivän päätteeksi, jos he pesisivät käsiään niin ahkerasti, että muste kädessä haalistuisi. Muun muassa makeisia sisältävät palkinnot vaihtelevat päivittäin, mikä lisää jännitystä oppilaiden keskuudessa. 

Oppilaat innostuivat leimahaasteesta niin, että Woodsin on täytynyt hillitä heitä, etteivät he yrittäisi hinkata mustetta välittömästi pois. Kun säännöt saatiin selviksi, leima on Woodsin mukaan ollut "mahtava motivaattori ja muistuttaja" oppilaille.

– Leiman näkeminen kädessä on muistuttanut heitä pesemään käsiä tai käyttämään desinfiointiainetta pitkin päivää, hän kertoo.

"Me yritämme"

Opettaja leimasi myös oman kätensä toimiakseen esimerkkinä. 

– Teemme parhaamme huoneessa 550 pitääksemme pöpöt poissa. Oppilaat saivat leimat käsiinsä tänä aamuna. Jos se on kadonnut päivän päätteeksi käsien pesun myötä, he saavat palkinnon. Me yritämme, opettaja kiteytti sosiaalisen median julkaisuunsa.

Ylistystä kerännyt idea on otettu hyvin vastaan Facebookissa, jossa Woodsin julkaisu on kerännyt jo yli 27 000 reaktiota ja yli 43 000 jakoa.

Viime vuonna suosiota keräsi myös toisen opettajan hygieniakikka. Senkin tarkoitus oli saada lapset ymmärtämään käsien pesun tärkeys.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat