Eteläisen Iranin pyhimmässä paikassa ampumavälikohtaus: Yksi kuollut ja useita haavoittunut

Yksi ihminen on kuollut ja useita haavoittunut ampumisessa shiiamuslimien pyhässä Shah Cheraghin mausoleumissa Iranin Shirazissa, kertoo valtionmedia viranomaistietojen perusteella. Aiemmin uutistoimisto Irna kertoi kuolonuhreja olevan neljä, mutta uutista on sittemmin muutettu.

Jo aiemmin mediatiedot uhrien määrästä ja tapahtumien kulusta vaihtelivat.

Paikallisten viranomaisten mukaan haavoittuneet on toimitettu hoitoon.

Irna ja uutistoimisto Tasnim kertoivat aiemmin hyökkääjiä olleen kaksi, mutta Iranin vallankumouskaartin komentaja kertoi myöhemmin valtiontelevisiolle, että ampujia oli vain yksi ja tämä oli pidätetty.

Mikään taho ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi. Irnan mukaan Iranin presidentti Ebrahim Raisi on määrännyt tapahtuneesta tutkinnan ja vannonut lausunnossaan, että tekijät asetetaan vastuuseen.

Mausoleumia pidetään eteläisen Iranin pyhimpänä paikkana. Viime vuoden lokakuussa samassa paikassa oli niin ikään joukkoampuminen, jossa kuoli toistakymmentä ihmistä ja haavoittui kymmeniä. Tuolloin iskun tekijäksi ilmoittautui äärijärjestö Isis.

Lokakuisesta ampumisesta hirtettiin julkisesti viime vuonna kaksi miestä. Lisäksi kolme muuta tapauksessa syytettyä tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin äärijärjestöön kuulumisesta. Tapauksen pääepäilty kuoli viranomaisten mukaan pidätyksen yhteydessä saamiinsa vammoihin.

Juttua päivitetty 13.8.2023 klo 21.43. Päivitetty kauttaaltaan mm. uhrimäärän muokkaamisella iranilaismediassa

Lue myös:

    Uusimmat