Mainos

Etelä-Irakista löytyi jopa 1500 ihmisen joukkohauta

Etelä-Irakista löytyneestä valtavasta joukkohaudasta on kaivettu esiin jo yli 100 ruumista, joista suurin on lasten ja teini-ikäisten.

Etelä-Irakista on löydetty joukkohauta, jossa on jopa 1500 ruumista. Useimpien uskotaan olevan kurdeja, jotka siirrettiin väkisin kodeistaan Pohjois-Irakista etelään 1980-luvun lopulla. Joukkohauta sijaitsee lähellä Samawan kaupunkia noin 300 kilometriä etelään Bagdadista.

Kovaan kalkkikiveen on kaivettu 18 matalaa kuoppaa. Amerikkalaisen tutkijan mukaan suurin osa uhreista oli naisia ja lapsia, jotka ilmeisesti määrättiin jonoon kaivantojen viereen ja ammuttiin. Haudasta on tähän mennessä kaivettu esiin 110 ruumista, joista kaksi kolmasosaa on lasten ja teini-ikäisten.

Uhrit tutkitaan, ja todisteita käytetään oikeudenkäynneissä Irakin entistä diktaattoria Saddam Husseinia ja muita Irakin entisiä johtohahmoja vastaan. Joukkohaudoiksi uskottuja paikkoja on tähän mennessä löydetty noin 300 eri puolilta Irakia.

Samawan lähellä sijaitsevan joukkohaudan monilla uhreilla on perinteinen kurdiasu. Tutkijat uskovat kurdien kuuluneen niihin satoihintuhansiin, jotka Saddam avustajiin siirrätti muualle Pohjois-Irakin kylistä ja kaupungeista 1987-88.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.