Essayah teki pikapaluun politiikkaan

Edellinen puoluesihteeri Annika Kokko ilmoitti kuukausi sitten jättävänsä puoluesihteerin tehtävät, kun ei tuntenut saavansa kristillisdemokraattien puheenjohtajan tukea jatkokaudelle.

Kristillisdemokraattien puoluehallitus on valinnut yksimielisesti Sari Essayahin uudeksi puoluesihteeriksi. Tässä vaiheessa tehtävä on väliaikainen ja kestää Annika Kokolta kesken jääneen kauden loppuun asti. Pysyvämmin uusi puoluesihteeri nimetään puoluevaltuustossa loppusyksystä.

Tuore puoluesihteeri ei näe omassa nousussaan puoluejohtoon mitään kummallista. Puolue-elämässä on normaalia, että haastetaan ja lähdetään ehdokkaaksi, hän sanoo.

Essayah pitää selvänä, että hänelle itselleenkin ilmestyy ensi syksynä haastajia ja samaan tapaan taas kahden vuoden kuluttua.

Entinen huippukävelijä Essayah teki siis Turun puoluekokouksen yhteydessä ripeän paluun valtakunnanpolitiikkaan. Hän tippui hyvästä äänimäärästä huolimatta eduskunnasta kevään vaaleissa ja ehti jo palata Telia-Soneran leipiin Turussa.

Suunnitelmissa on yrittää myös paluuta kansanedustajaksi neljän vuoden kuluttua.

Tätä auttanee sekin, että mietinnässä on puoluesihteerin kiinnittäminen nykyistä tiiviimmin eduskunnassa tehtävään työhön. Essayah perustelee tätä sillä, että siellä on myös päivänpolitiikan painopiste.

Paimiolainen Essayah kertoi saaneensa kyselyjä tehtävään useista piireistä. Hänen mukaansa Räsäsen yhteydenotto tuli vasta Kokon luopumisilmoituksen jälkeen.

Kokko lähtee pettyneenä

Kokko ilmoitti kuukausi sitten jättävänsä puoluesihteerin tehtävät, kun ei tuntenut saavansa Räsäseltä kyllin selvää tukea jatkokaudelle. Puoluekokouksessa hän kuvasi oloaan pettyneeksi - työ tuntui vasta päässeen kunnolla alkuun.

Kokko ei kuitenkaan aio haastaa Essayahia ensi syksynä, vaikka kertoi saaneensa kentältä tähän paljon kannustusta.

Puheenjohtaja ja puoluesihteeri ovat kiinteä työpari, ja Räsänen haluaa tehtävään Essayahin, hän perusteli.

Kokko valittiin puoluesihteeriksi keväällä 2003. Nyt edessä lienee paluu siviiliammattiin opettajaksi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja