Espoon Nihtisillan kierrätyskeskuksessa 50 koronatartuntaa – koko myymälähenkilöstö vaihdettiin

3:21
THL harkitsee maskisuositusten tiukentamista – näytämme kahden erilaisen maskin keskeisimmät erot

Espoossa Nihtisillan kierrätyskeskuksen työntekijöillä on todettu koronatartuntoja. Asiasta kertoo kaupunki verkkosivuillaan.

Työntekijät ovat olleet keskuksen tiloissa perjantaina 15. tammikuuta, maanantaina 18. tammikuuta sekä tiistaina 19. tammikuuta.

Kaupungin mukaan kierrätyskeskuksen henkilöstölle tehdyissä seulontatesteissä on tähän mennessä löydetty noin 50 tartuntaa.

Kahdeksan tartunnan saanutta on työskennellyt myymälässä ja loput taustatoiminnoissa.

Taustatoiminnoissa työskentelevät eivät ole olleet tekemisissä asiakkaiden kanssa. Tartunnan saaneet henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen ja altistuneet on määrätty karanteeniin. 

Näytteet on lähetetty myös mahdolliset koronavirusmuunnokset tunnistaviin jatkotutkimuksiin, mutta toistaiseksi virusmuunnokseen viittaavaa ei ole todettu. Espoon tartuntatautiyksikkö seuraa tilannetta tarkasti.

Espoon kaupungin mukaan koko keskuksen myymälän henkilökunta on vaihdettu viime torstaina varotoimena. Nyt myymälässä työskentelevät henkilöt, jotka eivät ole altistuneet.

Altistuneet tai sairastuneet henkilöt palaavat töihin vasta karanteeni- ja eristysjaksojen päätyttyä. Kaupunki kehottaa keskuksessa asioineita hakeutumaan testiin hyvin pienellä kynnyksellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja