Espanjassa kadonneen Jennan äidin epätoivo: Tyttäreni hakattiin, miksei rikostutkintaa aloiteta?

Espanjan Fuengirolassa oudosti kadonneesta 18-vuotiaasta Jenna Lepomäestä ei ole saatu vieläkään uutta näköhavaintoa.

Jennan äiti toivoo asiasta kuumeisesti rikostutkintaa, mutta poliisi tutkii tapausta edelleenkin katoamisena. Tutkinnanjohtajan Rauli Salosen mukaan rikostutkinnan tunnusmerkit eivät vielä täyty.

Jenna Lepomäki nähtiin viimeisen kerran 29. kesäkuuta Fuengirolassa. Hän oli tuona iltana juhlissa kahden pojan kanssa. Jennan äiti kertoo nyt MTV3 Uutisille, että toinen pojista olisi tullut Suomeen. Äidin mukaan pojilla olisi ollut myös rikostausta.

– Olen kuullut, että pojilla olisi ollut rikostaustaa. Lisäksi olen kuullut, että Jenna olisi tehnyt rikosilmoituksen toisesta pojasta. Jenna pahoinpideltiin, koska hän ei suostunut huumekuriiriksi. Minun mielestäni tässä olisi jo syy rikostutkintaan, Jennan äiti kertoo.

Poliisi vaitonainen

Suomen poliisi ei ole saanut kuitenkaan tietoa väitetystä pahoinpitelystä. Tutkinnanjohtaja Rauli Salonen ei myöskään kommentoi poikien rikostaustaa.

– Siihen (rikostausta) en ota mitään kantaa. Toistaiseksi, kun on kadonneen henkilön etsinnästä kysymys, niin silloin ei oikeastaan tällaisiin yksittäisiin asioihin kantaa oteta, Salonen sanoo.

Poliisi on myös saanut tiedon toisen pojan saapumisesta Suomeen, mutta siitä ei ole virallista vahvistusta.

– Meillä on tietoja, että joskus joku olisi käynyt Suomessa ja joskus taas ei. Nämä tiedot ovat yksilöimättä vielä ja sillä lailla kohdentumattomia. Tämmöinenkin tieto on yhdessä vaiheessa tullut, tutkinnanjohtaja Salonen sanoo.

Äiti lähestyi ministeriötä

Poliisi tutkii tapausta katoamisena, vaikka Jennan äiti on vuolaasti toivonut rikostutkinnan aloittamista. Jennan äiti on lähestynyt myös sisäasiainministeriön poliisijohtoa ja toivonut, että asiasta aloitettaisiin rikostutkinta.

Espanjan poliisi ja Euroopan poliisi eli Europol tutkivat juttua kadonneen etsintänä.

Keskusrikospoliisin yhdyshenkilö Malagassa tekee voitavansa espanjalaisen viranomaiskoneiston lomassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja