Espanjan poliisi: Niko Ranta-aho suunnitteli pakoa Afrikkaan – katso video poliisin iskusta Marbellan asuntoon

1:21
Näin Poliisi iski Stefan Thermanin yksityisasuntoon Marbellassa – MTV Uutiset Live kävi läpi tapauksen taustat.

Espanjalaismedian mukaan Espanjan poliisi on kertonut, että maassa pidätetty Niko Ranta-aho valmisteli pakoa Afrikkaan. Radioasema Copen mukaan viranomaiset puhuvat Ranta-ahosta huumeverkoston johtajana.

Ranta-aho pidätettiin viime viikon tiistaina eurooppalaisen pidätysmääräyksen perusteella Marbellassa Espanjan Aurinkorannikolla. Häntä epäillään Espanjan ja Suomen välillä tapahtuneesta huumekaupasta.

Kiinniotto tehtiin Espanjassa sen jälkeen, kun Pirkanmaan käräjäoikeus oli aiemmin vanginnut Ranta-ahon poissaolevana. Se oli pohjana pidätysmääräykselle.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana espanjalaismedia kertoo, että poliisin mukaan Ranta-aho olisi suunnitellut pakoa Afrikkaan.

Isku asuntoon

Poliisin operaation aikana viranomaiset iskivät kahteen eri asuntoon Marbellassa. Viranomaiset takavarikoivat operaation aikana muun muassa tietokoneisiin liittyvää materiaalia, puhelimen, 30 000 euroa käteistä rahaa ja pankkikortteja.

MTV Uutiset sai haltuunsa Espanjan poliisin videon, jolla näkyy kun viranomaiset rynnäköivät sisään asuntoon Marbellassa.

MTV Uutisten tietojen mukaan Ranta-aho otettiin Marbellassa kiinni Stefan Thermanin omistamasta asunnosta, jossa Ranta-aho on asunut vuokralla.

Espanjalaismedian mukaan Suomen päässä on lisäksi pidätettynä kolme muuta epäiltyä huumerikollista. Kotietsinnöissä kerrotaan löytyneen jopa 100 000 tablettia ekstaasia ja muun muassa aseita.

Ranta-ahon pakoaikeista Afrikkaan raportoi Suomessa aiemmin Iltalehti.

0:57
Katso Poliisin rynnäkkö kokonaisuudessaan tältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja