Ranta-ahon uudesta huumevyyhdistä vangitseminen jo marraskuussa – poliisin mukaan mahdollisia epäiltyjä voi yhä olla vapaana

1:04
Niko Ranta-aholta kysyttiin kesällä, voisiko hän sotkeutua uudelleen huumerikoksiin. Tuolloin hän piti kaidalla tiellä pysymistä "todennäköisenä".

Massiivisesta Katiska-huumevyyhdistä tuomiota odottavan Niko Ranta-ahon uusista huumerikosepäilyistä on vangittu ainakin yksi henkilö jo marraskuussa, käy ilmi käräjäoikeuden tiedoista.

Käräjäoikeuden tietojen mukaan yksi henkilö on vangittu marraskuun lopulla epäiltynä törkeästä huumausainerikokseta Vantaalla. Niko Ranta-aho ja kolme muuta miestä on vangittu samaisesta rikoksesta epäiltyinä.

Poliisi ei kommentoi kiinniottojen määrää

Tapauksen tutkinnanjohtaja vahvistaa kyseisen vangitsemisen liittyvän samaan tutkinnassa olevaan huumevyyhtiin. Hän ei kuitenkaan halua kertoa enempää epäiltyjen kiinniottojen ajankohdista tai epäiltyjen määrästä, sillä tapauksen tutkinta on yhä pahasti kesken.

Poliisi haluaa turvata näistä seikoista vaikenemisella tapauksen tutkinnan, sillä sen mukaan mahdollisia rikoksista epäiltyjä henkilöitä voi yhä olla ottamatta kiinni.

Rikokset vaikuttavat erillisiltä Katiska-vyyhdistä

MTV Uutisten tiedossa olevien vangittujen henkilöiden viimeisin epäilty törkeä huumausainerikos päättyi vangitsemista koskevien tietojen mukaan 22. marraskuuta viime vuonna. Poliisi ei kommentoi, ovatko viranomaiset tehneet tuolloin jonkinlaisen iskun tai muun toimenpiteen epäiltyjä kohtaan.

Epäiltyjen rikosten tekoajat viittaavat siihen, että kyseessä ovat uudet rikokset, joissa ei ole kyse esimerkiksi siitä, että aiemmin Katiska-vyyhdissä löytämättä jääneitä maastokätköjä olisi avattu ja levitetty niissä olleita aineita. Vaikuttaakin siltä, että kyseessä ovat uudet aine-erät. Poliisi on aiemmin tuonut esille, että rikosepäilyt ovat uusia eivätkä liity Katiska-oikeudenkäynnissä käsiteltyihin rikoksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja