Niko Ranta-ahon uusista huumerikosepäilyistä lisää vangitsemisia – nimet tuttuja Katiska-vyyhdistä

1:04
Näin Niko Ranta-aho kommentoi tulevaisuuden suunnitelmiaan MTV Uutisille käräjien jälkeen. Hän vastasi muun maussa kysymykseen, voisiko kuvitella tekevänsä tulevaisuudessa huumebisnestä.

Kolmea miestä vaaditaan vangittavaksi liittyen törkeisiin huumausainerikoksiin, joista on vangittu suuresta Katiska-vyyhdistä vanhastaan tuomiota odottava Niko Ranta-aho.

Tapauksen tutkinnanjohtaja vahvistaa, että kolmea henkilöä vaaditaan vangittavaksi tapaukseen liittyen. Hän ei vahvista epäiltyjen henkilöllisyyttä, mutta MTV Uutisten tietojen mukaan kaksi heistä on syytteessä Katiska-vyyhdissä.

Poliisi ei ota kantaa siihen, miten tiivis yhteys uusilla rikosepäilyillä on Katiskassa käsiteltyihin rikoksiin.

Ranta-ahon tuominen Suomeen ei tapahdu hetkessä

Niko Ranta-aho otettiin eilen kiinni Espanjan Aurinkorannikolla kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä veropetoksesta epäiltynä. Poliisista kerrotaan tämän tuomisen Suomeen olevan oma prosessinsa. Keskimäärin henkilön luovuttaminen Suomeen vie poliisin mukaan muutamista viikoista kolmeen kuukauteen.

Poliisi ei kommentoi, onko Ranta-ahoa kuulusteltu Espanjassa tai miten hän on asiaa kommentoinut. Poliisi ei myöskään ota kantaa siihen, onko asiassa odotettavissa lisää kiinniottoja tai miten suuresta rikoskokonaisuudesta on poliisin käsityksen mukaan kyse.

Katiska-vyyhti, josta Ranta-ahon odotetaan saavan keväällä raskas vankeusrangaistus, on tiettävästi Suomen suurin huumausaineoikeudenkäynti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja