Mainos

Espanjalaiset haaveilevat paksukaisesta

Espanjalaiset ovat tänä vuonna saaneet kiristää vyötä ja miettiä tavallista tarkemmin jouluostoksiaan. Rahaa on sen sijaan riittänyt jouluarpoihin, joiden pääpalkinto tunnetaan nimellä El Gordo, paksukainen.

Arpoja on ostettu ennen huomista arvontaa suurin piirtein yhtä suurella innolla kuin viime vuonna, jolloin rahaa käytettiin 2,7 miljardia euroa.

- Jouluarvan ostaminen on perinne, mutta kun ajat ovat niinkin kovat kuin tänä vuonna, toiveetkin ovat vähän erilaisia, arveli Alberto Espinosa, 38-vuotias virkamies jonottaessaan ostamaan arpoja Madridin keskustassa.

Hänen mukaansa ennen haaveiltiin kaukomatkoista ja kalliiden autojen hankkimisesta. Nyt moni toivoisi, että rahat riittäisivät kuun loppuun asti.

El Gordoa pidetään maailman suurimpana arpajaisina, sillä kaikkien voittojen yhteissumma nousee 2,32 miljardiin euroon tänä vuonna.

Lapset laulavat voittonumerot

Tunteja kestävää lottoarvontaa seuraa noin kolme neljäsosaa kansasta. Numeroiden ja voittojen julkistamistapa on erikoinen: lottoareenalle saapuu kerrallaan kaksi lasta, jotka ottavat käteensä lottopallot. Palloissa lukee voittonumero sekä sitä vastaava rahasumma. Saadessaan pallot käsiinsä lapset "laulavat" voittonumerot juhlayleisön edessä.

Kun tuntien hoilottaminen on ohitse, Espanjan päälehdet toimittavat kioskeihin ylimääräisen iltapäivänumeron paksukaisen voitoista. Uusrikkaiden haastatteluja sekä Cava-kuohuviinin poksauttelua seurataan joka paikassa.

(MTV3 - STT - AFP)

Näin arvonta tapahtuu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.