Mainos

Espanja, Venäjä ja Malta neuvottelevat yhä Arctic Sean kohtalosta

Espanjan ja Venäjän viranomaiset ovat tänään jatkaneet neuvotteluja kaapatuksi joutuneen Arctic Sea -aluksen kohtalosta. Arctic Sea odottaa Atlantilla Kanarian lähellä espanjalaisten lupaa saapua Las Palmasin satamaan.

Espanjalaisviestinten mukaan aluksesta käytiin korkean tason neuvotteluja Espanjan, Venäjän ja Maltan viranomaisten kesken. Venäjän on määrä luovuttaa alus Maltalle, koska alus purjehtii Maltan lipun alla.

Uutistoimisto Itar-Tass kertoo, että Espanja ei ollut antanut alukselle lupaa saapua aluevesilleen. Itar-Tassin mukaan Espanja ja Venäjä neuvottelevat aluksen luovuttamisen oikeudellisista yksityiskohdista.

Itar-Tassin mukaan Las Palmasin satamaviranomaiset ovat myös huolissaan siitä, että Arctic Sea on huonossa kunnossa ja tarvitsee korjauksia, joiden maksajasta ei ole sovittu.

Venäjän tutkimuskomitean tiedottaja Vladimir Markin vahvisti Itar-Tassille, että Venäjä on lopettanut tutkimuksensa aluksella.

Venäjä syyttää Maltaa Arctic Sean ongelmista

Venäjä moittii Maltaa siitä, ettei kaapatuksi joutunut Arctic Sea -alus ole vieläkään päässyt satamaan. Venäjä kertoo Maltan lähettäneen Venäjälle nootin, jonka mukaan Maltan viranomaiset eivät aio saapua Las Palmasiin alusta vastaanottamaan.

Venäjän mukaan Maltan päätös vaikeuttaa aluksen pääsyä satamaan. Venäjä kertoi lopettaneensa tutkimuksensa aluksella ja varoitti, että alukselta ovat loppumassa polttoaine ja juomavesi.

Arctic Sea odottaa edelleen Atlantilla Kanarian lähellä espanjalaisten lupaa saapua Las Palmasin satamaan. Kanarialla Venäjän on määrä luovuttaa Arctic Sea Maltalle, koska alus purjehtii Maltan lipun alla. Espanja ei ole kuitenkaan antanut alukselle lupaa saapua aluevesilleen.

Pietarsaaresta matkaan lähtenyt Arctic Sea katosi Itämerellä elokuussa. Venäjän laivasto löysi aluksen Kap Verden suunnalta elokuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.