Espanja teki karua jälkeä Kroatiasta – Real Madrid -konkarille ensimmäinen maajoukkuemaali

Espanja löi Kroatian tylyllä tavalla kanveesiin jalkapallon EM-kisojen avausottelunsa maalein 3–0.

Espanja takoi ensimmäisellä puoliajalla pallon kolmesti Kroatian verkkoon.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 29. peliminuutilla, kun Alvaro Morata sijoitti pallon varmasti verkkoon. Lisää tuli vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Fabio Ruiz hassutteli puolustuksen sekaisin ja laukoi pallon alakulmaan.

Aivan avauspuolikkaan loppuhetkillä nähtiin, kuinka kokemus ja nuoruus pelasivat yhteen. 16-vuotias Lamine Yamal löysi keskityksellään 32-vuotiaan Dani Carvajalin, joka tuikkasi pallon sisään. Osuma oli kokeneelle Carvajalille ensimmäinen Espanjan paidassa.

Toisella jaksolla Kroatialla oli mahdollisuus iskeä kavennusmaali rangaistuspotkusta, mutta Bruno Petkovic epäonnistui. Jatkotilanteesta Petkovic sai pallon maaliin, mutta osuma hylättiin Ivan Perisicin ehdittyä boksiin ennen kuin pallo liikahti pisteeltä.

Lisämaaleja ei nähty, joten Espanja avasi kisat hienolla 3–0-voitolla.

Juttuun lisätty toisen puoliajan tapahtumat.