Esko Roine: Tein yli 250 esitystä vuodessa

Studio55.fi-lähetyksessä vierailleen konkarinäyttelijä Esko Roineen työtahti ei ole hidastunut, vaikka hän on astunut sivuun teatterinjohtajuudesta.

Eläkeiän saavuttanutta näyttelijä Esko Roinetta ei noin vain päästetä pois teatterilavoilta.

– Viime kaudella mulle kävi sellainen erehdys, että sanoin kolmen teatterin tuottajille, että saatte keskenänne suunnitella tämän kalenterin, että minä vain sotken. Ja hehän suunnittelivat. Minulle oli merkattuna 259 näytöstä kahdessa eri kaupungissa, kertoo Roine.

Muutama näytös peruuntui, mutta kokonaisuudessaan Roine oli lavalla yli 250 näytöksessä.

– Se sai kaverin pysähtymään, että pitää vähän himmailla. Ei muuta syytä, kuin että se (250 näytöstä vuodessa) on älytöntä, Roine naurahtaa.

Roine on ehtinyt paljon urallaan teatterimaailmassa. Elämänkertaansa selailtuaan Roine kertoo itsekin hämmästyneensä, kuinka moneen hän on ehtinyt mukaan. Roine ei ole ainoastaan näytellyt, hän on myös toiminut teatterinjohtajana ja useissa luottamustehtävissä.

Työskenteleminen yhtäaikaisesti teatterijohtajana ja näyttelijänä vaati toisinaan tasapainoilua. 

– Joskus joutuu näyttelemään rooleja joita ei haluaisi, silloin jos aikoo näytellä samalla. Ja joskus joutuu luopumaan rooleista, sanotaanko ihan talon hengen, työrauhan ja työn tasaisemman jakautumisen takia, Roine kertoo omista kokemuksistaan.

Roine on astunut sivuun teatterinjohtamisesta ja keskittyy nyt näyttelemiseen. Monenlaisia rooleja tehnyt Roine kertoo, että hän rakentaa roolinsa sen perusteella mitä kirjailija on kirjoittanut. Hänen mielestään olisi outoa näytellä jotain sellaista, mitä tekstissä ei ole.

– Totta kai tarvitaan analyysia, mutta en ole koskaan yrittänyt luoda henkilöhahmolle sellaista historiaa tai taustaa, jota ei ole kirjoitettu, koska en pysty näyttelemään sitä. Jos yritän näytellä rivinväliä, että tämä kaveri on näin paha, koska viisivuotiaana se ei saanut käyttää pipaa, vaan lippalakki piti pitää, niin millä minä sen esitän? En millään, Roine kuvailee. 

Miten Esko Roine kasvoi teatterimaailmaan? Miten yhdistää taiteelliset tavoitteet ja talous? Kannattaako näyttelijäksi enää ryhtyä? Katso lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja