Esko Aho haluaisi sekä Harvardiin että puheenjohtajaksi

Keskustan puheenjohtaja Esko Aho sanoo voivansa hoitaa sekä opinnot Harvardissa että puolueen puheenjohtajan tehtävät. Aho ei ole viime viikkojen myllerryksessä muuttanut näkemyksiään Harvardin vapaastaan.

Harvardin yliopisto

Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa Aho korosti olevansa yhä käytettävissä, kun keskusta kahden kuukauden kuluttua valitsee uuden puheenjohtajan.
-Puolueväki harkitsee nyt, onko tällainen yhdistelmä sopiva, Aho sanoi. Vaikka jotkut keskustapuolueessa ovat epäilleet puoluejohtajan pitkän poissaolon tuovan pulmia, Aho sanoo tulleensa siihen tulokseen että Harvardin matka ja puheenjohtajuuden jatko käyvät yksiin.

Harvardin matkaansa Aho perusteli lehtien haastattelussa sillä, että hän uskoo palaavansa matkalta entistä iskukykyisempänä. Arveluja uudesta poissaolohakemuksesta tai lähdöstä Harvardiin ilman eduskunnan lupaa Aho ei haastattelussa kommentoinut. Hän kuitenkin korosti odottavansa eduskunnalta ratkaisua mahdollisimman pian sekä itsensä että puolueensa vuoksi.

Puhemiesneuvostossa ei päätöstä

Eduskunnan puhemiesneuvosto ei sopinut vielä eilen uusista pelisäännöistä kansanedustajien pitempiaikaisille poissaoloille. Pääsihteeri Seppo Tiitisen johtama virkamiestyöryhmä sai tehtäväksi valmistella

Aho tutkii vapaa-anomustaan

ehdotuksen uusiksi ohjeiksi.

Puhemiesneuvosto jatkaa asian käsittelyä ensi perjantaina. Puhemiesneuvoston jäsenet eivät rohjenneet ennakoida vielä, kyetäänkö päätös uusista ohjeista tekemään vielä viikon kuluttua.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat