Esko Aho ei saa Harvardista palkkaa

Harvardin yliopistoon Yhdysvaltoihin lähtevä Esko Aho ei saa yliopistotyöstään palkkaa. Aho on Harvardissa mukana ryhmässä, johon kuuluu maailman huippujohtajia. Yliopisto hakee ryhmään ympäri maailman henkilöitä, joilla on taustalla vähintään 20 vuotta johtamiskokemusta.

Aho viettää Harvardissa tulevan vuoden aikana lähemmäs sata päivää, jona aikana hänen tehtäviinsä kuuluu muun muassa tutkimustyötä ja opetusta. Aholle ei kuitenkaan makseta työstä palkkaa.

– Työn palkitsevuus on siinä, että saa olla tässä ohjelmassa mukana muiden huipputekijöiden mukana. Minulla on myös ympärilläni resursseja toimia tahtomallani tavalla, Huomenta Suomessa vieraillut Aho kertoo.

Aho kertoo saavansa tulonsa sivutöistään. Hän jatkaa töiden tekoa Nokialle oman yrityksensä kautta. Aho toimii Nokian konsulttina erityisesti Kauko-Idässä.

Esko Aho jättää Nokian johtokunnan elokuun lopussa. Aho siirtyy Harvardin yliopistoon Senior Fellow -tehtävään. Aho siirtyy Harvardin yliopistoon kuuluvaan Harvard Kennedy Schooliin, joka keskittyy yhteiskuntapolitiikan ja julkishallinnon tutkimukseen.

Aho aloitti Nokiassa vuonna 2008. Hän on toiminut yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana ja Nokian johtokunnan jäsenenä vuoden 2009 alusta lähtien.

(MTV3)

Katso Esko Ahon haastattelu: (Huomenta Suomi 5.6.2012)

Lue myös:

    Uusimmat