Eroon banaanikärpäsistä! Nämä 10 etikkaniksiä helpottavat arkea

Monen keittiökaapista löytyy etikkaa, mutta tiesitkö kuinka monipuolisesti sitä todella voikaan käyttää? Lue vinkit!

Monipuolinen etikka sopii ruoanlaittoon, mutta on oiva apuri monissa kodin nikseissä. Katso, mitkä 10 jippoa onnistuvat etikan avulla.

Oletko jo kokeillut näitä?

1. Lavuaari tukossa?

Jos lavuaari on tukossa, ota avuksesi etikka ja ruokasooda. Kaada lavuaariin reilu desilitra ruokasoodaa ja noin 2,5 desilitraa etikkaa päälle. Kun seos lakkaa vaahtoamasta, huuhtele se viemäriin kuumalla vedellä.

2. Jälki seinässä?

Jos seinään on jäänyt jälki tarrasta tai teipistä, suihkuta sen päälle väkiviinaetikkaa. Anna vaikuttaa hetken ja pyyhi pois.

3. Haiseeko roskakorisi?

Jos roskiksesi haisee, vaikka se olisi tyhjäkin, kasta paahtoleipä etikalla ja laita se roskakoriin yöksi. Seuraavana päivänä haju on poissa! Kikka toimii muissakin haisevissa paikoissa.

4. Liikaa puhdistusaineita?

Ärsyttääkö, että kaappisi pursuaa erilaisia pulloja? Tee itse oma yleispuhdistusaineesi. Täytä tyhjään suihkepulloon kolmasosa etikkaaa ja loput vettä. Tipauta joukkoon vielä muutama tippa tiskiainetta. Turvallinen ja tehokas puhdistusaine keittiöön ja kylpyhuoneeseen on valmis! Muut pullot voitkin unohtaa.

5. Eroon banaanikärpäsistä?

Kaada pieneen lasiin omenaviinietikkaa ja peitä lasi muovikelmulla. Puhko kelmuun pieniä reikiä. Kärpäset menevät lasin sisään, mutta eivät pääse sieltä enää pois.

6. Ryppyinen paita?

Jos paitasi on ryppyjä täynnä, kaada suihkepulloon yksi osa etikkaa ja kolme osaa vettä. Laita paita roikkumaan henkariin ja suihkuta siihen etikkaseosta. Anna vaikuttaa hetken ja etikan kuivuttua voit huomata ryppyjen kadonneen.

7. Repiikö kissasi huonekaluja?

Suihkuta etikkaa kissan himoitsemalle huonekalulle, kuten sohvalle, ja lemmikkisi juoksee karkuun. Kissat nimittäin vihaavat etikkaa!

8. Kuolevatko kukkasi liian nopeasti?

Kaada kukkaruukkuun omenaviinietikkaa ja vettä ja sekoita. Laita kukat ruukkuun ja katso, kuinka ne kukoistavat pidempään.

9. Likaiset lasit?

Suihkuta väkiviinaetikkaa pehmeälle liinalle ja puhdista liinalla lasisi. Puhdasta jälkeä!

10. Likainen paistinpannu?

Jos paistinpannuissasi tai kattiloissasi on vaikeasti puhdistettavia tahroja, ota jälleen etikka avuksi. Laita pannu liedelle ja kaada sille muutama desilitra etikkaa ja saman verran vettä. Kiehauta viiden minuutin ajan ja paistinpannu on jälleen puhdas.

Katso niksit vielä videolta:

Jos video ei toimi mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Testaa myös myös etikkaniksit:

Lue myös:

    Uusimmat