Erkki Toivanen juoruaa edelleen legendaaristen rockmanagerien kanssa

Vuonna 1963 The Beatles -yhtye oli juuri tehnyt läpimurron, kun BBC lähetti Erkki Toivasen haastattelemaan kokoonpanoa Livepooliin. Silloin mies ei tavannut bändiä, mutta myöhemmin hän oli jäsenten kanssa tekemisissä useampaan kertaan liikkuessaan manageripiireissä.

1980-luvulla Toivanen oli Paul McCartneyn Wings-yhtyeen harjoituksissakin. Treeneihin hän pääsi manageriystävänsä avulla.

– 60-luvulla tutustuin moniin sen ajan pop- ja rockmanagereihin, ja ystävyyssuhteet jatkuvat edelleen.

Toivasen ystävät toimivat muun muassa The Rolling Stonesin, Tyrannosaurus Rexin ja Wingsin managereina. Nykyään miehet ovat 60–70-vuotiaita.

– Juoruamme ja puhumme yleisistä asioista, kuten elokuvista, teatterista ja siitä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Tietysti muistelemme myös menneitä juttuja, kun joku kupsahtaa tai tekee toisen tulemisen.

Rahasade konsertissa

Vanhoina aikoina porukka kävi klubeissa ja kuuntelemassa musiikkia keikoilla. Kaikennäköistä hauskaa tapahtui, ja yhtenä esimerkkinä Toivanen mainitsee erään konsertin, jossa satoi rahaa taivaalta.

– Yksi hyvin tunnettu legendaarinen rockmanageri, joka oli ystäväni, päätti saada yhtyeensä melkein ilmaiseksi kaikkien lehtien etusivulle. Eräässä suuressa konsertissa hän laski salin katosta 5 000 punnan seteliä yleisöön, Toivanen muistelee.

Temppu oli menestys, ja pian jokaisen lehden etusivua koristi juttu konsertista, jossa oli satanut rahaa.

– Siihen aikaan oli kekseliäisyyttä ja jänniä asioita kehiteltiin, vuosi oli muistaakseni 1975.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja