Erikoisesta kiharavinkistä tuli viraalihitti – asiantuntijat toppuuttelevat intoa

Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti – ammattilaisen vinkit 5:06
KATSO MYÖS: Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti – ammattilaisen vinkit.

TikTok-niksi lupaa kauniit ja erotellut kiharat, mutta saattaa asiantuntijoiden mukaan vahingoittaa hiuksia.

Curly girl -ilmiö on inspiroinut monia naisia taikomaan tukastaan esille laiminlyödyt kiharat. Vippaskonsteja kauniisiin, eroteltuihin, pitkäaikaisiin, kiiltäviin, elegantteihin ja rentoihin kiharoihin tuntuu olevan yhtä monta kuin on kiharaista päätäkin.

Moni kiharapäinen tietää, että kiehkurat häviävät sen siliän tien, jos märkää tukkaa föönää kovalla teholla. Tämän takia useimmat suosivatkin föönin päähän kiinnitettävää diffuusoria, joka jakaa lämmön laajemmalle alueelle ja on kiharoille hellempi.

Eräs uusimmista suosioon nousseista TikTok-nikseistä korvaa diffuusorin hyvin arkisella keittiövälineellä. Asiantuntijat eivät ihastu niksiin kuitenkaan täysin varauksetta, kirjoittaa Metro.

Mitä sanovat asiantuntijat?

Viraalihitiksi nousseessa niksissä päätä roikotetaan alaspäin ja kosteat hiukset kootaan metalliseen siivilään. Fööniä liikutellaan sitten siivilän ulkopuolella ja lopputuloksena luvataan olevan kuohkeat ja tasaiset kiharat.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Metron haastatteleman hiusasiantuntija Nicole Pettyn mukaan niksi on tehokkain kiharaisilla hiustyypeillä, koska tekniikka toistaa diffuusorikiinnittimen vaikutuksen. Siivilä toimii ikään kuin johtimena jakaakseen lämmön tasaisesti luoden yhtenäisen kiharakuvion.

– Käyttäjät, joilla on aaltoilevat ja suorat hiukset, eivät pysty jäljittelemään kiharaa lopputulosta, mutta voivat sen sijaan saada runsaasti volyymia ja löysät, rantamaiset aallot, Petty toteaa.

Pettyn mukaan trendi ei ole varsinaisesti vaarallinen, mutta se saattaa vahingoittaa hiuksiasi, jos et suojaa niitä ennen käsittelyä.

Ensinnäkin tukan laittoon käytetty siivilä kannattaa puhdistaa huolellisesti ennen käyttöä, tai ostaa tähän tarkoitukseen täysin uusi siivilä.

– Toiseksi siivilä on usein valmistettu metallista, joka johtaa lämpöä, mikä tarkoittaa, että kun levität lämpöä hiustenkuivaajan läpi, se kuumenee ja vahingoittaa hiuksiasi lisää, Petty toteaa.

Muista suojata hiuksesi lämpökäsittelyltä

Jos niksiä haluaa kokeilla itse, Nicole Petty neuvoo levittämään tukkaan lämpösuoja-ainetta ja käyttämään hiustenkuivainta vain matalalla tai keskilämpimällä asetuksella. 

– Tämä varmistaa, että hiuksesi eivät pala etkä polta päänahkaasi, Petty toteaa.

Hiuskouluttaja Laura Elliotin mukaan muoviset siivilät eivät ole lopulta sen parempia kuin metalliset, sillä muovi saattaa sulaa ja vapauttaa myrkyllisiä kaasuja kun sitä kuumennetaan.

– Parhaiden kiharoiden saamiseksi suosittelen pitäytymään diffuusorissa ja käyttämään hyvää viimeistelyainetta kiharoiden lukitsemiseksi paikoilleen, Elliot toteaa.

Katso myös: Hainhampaat ovat taas muodissa –  kolme helppo kampausta

Hainhampaat ovat taas muodissa –  kolme helppo kampausta 2:51
Katso videolta, miten käytät ysäriltä tuttua hiusasustetta.

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat