Harjaatko sinäkin hiuksesi väärin? Hiusmuotoilija muistuttaa oikeaoppisesta tavasta

Skotlantilainen hiusmuotoilija muistutti videollaan tärkeistä hiustenhoitoon liittyvistä vinkeistä.

Skotlannin Perthissä sijaitsevassa Emmie Hair -hiussalongissa työskentelevä hiusmuotoilija Chantel Northcott muistuttaa salongin TikTok-tilillä julkaistulla videolla viisi asiaa, joihin jokaisen tulisi hiustenhoidossaan kiinnittää huomiota. Videosta uutisoi Mirror.

Vinkit voivat olla tuttuja: pese shampolla vain hiuspohja, älä latvoja, äläkä käytä hiusuoristinta kuumemmalla kuin 200 asteessa, jotta et vahingoita hiuksiasi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Northcott kehottaa videolla myös lisäämään hiusseerumia hiusten latvoihin päivittäin sekä leikkuuttamaan latvat säännöllisesti hiusten kasvun edistämiseksi.

Yleinen harjausmoka

Yksi viidestä neuvosta koskee hiusten harjausta ja saattaa olla moka, johon moni meistä sortuu: hiusmuotoilija kehottaa videolla nimittäin harjaamaan hiuksia latvoista aloittaen ja jatkaen siitä aina ylöspäin. Ei siis suoraan päälaelta latvoja kohti.

Hiusharjoistaan tutun brändin Tangle Teezerin parin vuoden takaisessa kyselyssä selvisi Daily Starin mukaan harjaamisen aloittaminen päälaelta on yksi isoimmista harjausmokista, joita ihmiset tekevät – muun muassa liian rajun harjaamisen ohella. Harjaaminen päälaelta aloittaen voi johtaa kaksihaaraisiin, takkuihin ja muutoin vahingoittuneeseen tukkaan. Harjaamisen aloittaminen latvoista varmistaakin sen, että takut tulevat avatuksi hellävaroen ilman, että hiuksia katkeilee harjaamisen tuoksinassa.

– Hiusten harjaaminen ylhäältä alas aiheuttaa väistämättä hiusten katkeilua, on myös losangelesilainen julkkisten hiusmuotoilija Vincent De Marco todennut Healthiline-sivuston haastattelussa.

De Marco kehottaa harjaamaan hiukset osio kerrallaan aloittaen läheltä latvoja tai korkeintaan puolesta välistä hiuksia. Kun takut on selvitetty, harjaa hiukset sitten muutaman kerran koko pituudeltaan.

Katso myös: Sierra kävi kampaajalla leikkauttamassa otsatukan – näin kävi

Nainen kävi kampaajalla leikkauttamassa otsatukan:"Kiinnittäkää turvavyönne!" 2:59
Viikko ennen Sierran parhaan ystävän häitä ei ollut kovin onnistunut. Ainakaan, jos katsoo hänen hiuksiaan. Sierra kertoo itkeneensä koko matkan kotiin kampaajalta.

Lue myös:

    Uusimmat