Erikoinen episodi Esplanadilla: Naisautoilija osui jalankulkijaan suojatiellä – nousi sen jälkeen vielä autosta ja pieksi miehelle pysyvän silmävamman

Käräjäoikeus tuomitsi aggressiivisesti Helsingin Esplanadilla käyttäytyneen autoilijan vastikään ehdolliseen vankeuteen. Nainen osui uudenvuoden aikaan jalankulkijaan suojatiellä ja nousi autostaan pahoinpitelemään miestä vielä sen jälkeen. Kaksikko ei tuntenut entuudestaan.

Uhriksi joutunut mies kertoi olleensa viettämässä uudenvuodenpäivän iltaa yhdessä avopuolisonsa kanssa, kun hän oli joutunut Helsingin keskustassa suojatiellä auton töytäisemäksi.

Hän kertoi kimpaantuneensa ja huutaneensa kuljettajalle, ettei tämä voi ajaa suojatiellä olevien ihmisten päälle. Tämän jälkeen autosta oli noussut naisia, jotka olivat huutaneet miehelle vieraalla kielellä.

Auton kuljettaja puolestaan tuli ja löi miestä kasvoille. Nainen jakoi iskuja vielä, kun mies oli kaatunut maahan.

Väkivalta päättyi, kun paikalle rientänyt ulkopuolinen nosti naisen uhrin päältä. Tämän jälkeen lyöjä sekä kyydissä olleet naiset poistuivat paikalta autolla.  

Mies sai tilanteessa muun muassa pysyvän vamman silmäänsä.

Oikeus ei uskonut naisen tarinaa

Nainen kiisti pahoinpitelyn oikeudessa. Hänen mukaansa syyllinen väkivaltaan oli mies, joka oli väitetysti repinyt hänen takkiaan niin, että se oli revennyt. Lisäksi mies oli naisen mukaan hyökännyt hänen äitiään ja siskoaan kohti ja lyönyt äitiä nyrkillä.

Oikeudessa kuullun siskon mukana mies oli hypännyt auton konepellille ja hyökännyt naisten kimppuun sen jälkeen. Siskon mukaan hän oli huutanut apua ja yrittänyt saada poliiseja paikalle. Naiset eivät kuitenkaan olleet hänen mukaansa voineet jäädä odottamaan poliisin saapumista, sillä ”paikalla oli paljon miehen kavereita” ja koska äiti oli voinut huonosti.

Oikeus piti miehen kertomusta uskottavampana. Sitä puolsivat muun muassa miehen saamat vammat sekä se, että hän oli jäänyt tapahtumapaikalle selvittämään asiaa poliisin kanssa, toisin kuin naisjoukko. Kertomuksen tukena oli myös miehen avopuolison todistus.

Vuonna 1987 syntynyt nainen tuomittiin pahoinpitelystä 7 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hän joutuu maksamaan miehelle muhkeat yli 18 000 euron korvaukset pahoinpitelyn seuraamuksista sekä oikeudenkäyntikuluista.

Välikohtaus sattui jo vuonna 2016, mutta tuli vireille Helsingin käräjäoikeuteen vasta viime vuodenvaihteessa. 

Oikeus antoi ratkaisunsa reilut kaksi viikkoa sitten. Tuomio on lainvoimainen, eli siihen ei ole yritetty hakea muutosta hovioikeudelta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja