Mainos

Epidemioiden uhka lieventynyt Aasiassa

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan huoli pahojen epidemioiden puhkeamisesta Aasiassa on lieventynyt.

Aasian luonnonkatastrofin jälkeen herännyt huoli sairauksien leviämisestä paljon uhreja vaativiksi epidemioiksi on lieventynyt, kun tuhoalueiden ihmisille on saatu puhdasta vettä, kertoo Maailman terveysjärjestön WHO:n edustaja.

Rauhanajan suurin avustuskampanja on vähentänyt erityisesti veden välityksellä leviävien sairauksien vaaraa, vaikkakin jatkuvasti on oltava valppaana, kertoo tiedottaja Iain Simpson.

Heti luonnonkatastrofin jälkeen WHO sanoi, että ellei eloonjääneille saada puhdasta vettä, saattavat sairaudet kaksinkertaistaa uhrien määrän. Suurimmalla osalla tuhoalueen ihmisistä on nyt joko puhdasta vettä tai vedenpuhdistustabletteja.

Huolenaiheena ovat edelleen hyttysten levittämät sairaudet kuten malaria. Simpson jatkoi, että huolta kannetaan myös kymmenistätuhansista ihmisistä Indonesian Acehin maakunnassa, sillä tietoja heidän terveydentilastaan on niukasti. Malariaa on jo Indonesiassa ja Sri Lankassa. WHO on aloittanut paikallisviranomaisten kanssa kampanjan taudin leviämisen estämiseksi.

Aasiassa ei ole perinteisesti ollut malariaa yhtä paljon kuin Afrikassa, sillä Aasiassa monet käyttävät malariaverkkoja. Hyökyaallot veivät kuitenkin malariaverkot talojen mukana. YK on saanut jo 70 prosenttia lähes miljardista dollarista eli 757 miljoonasta eurosta, minkä se on pyytänyt ruokaan, vaatteisiin ja lääkkeisiin puolen vuoden aikana.

WHO on saanut 35-40 miljoonaa dollaria pyytämistään 67 miljoonasta dollarista.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.