Ensin sivujakaus, sitten pillifarkut – nyt Z-sukupolvi tyrmää vaaleat hiukset

Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti – ammattilaisen vinkit 5:06
Näin värjäät hiukset kotona onnistuneesti.

Vaalea hiusväri ei ole enää trendikäs.

Z-sukupolvi laittaa vanhemmat ikäluokat tämän tästä polvilleen julistamalla tiettyjen tyylien olevan auttamatta vanhanaikaisia.

Z-sukupolveksi kutsutaan 1990-loppupuolella tai 2000-luvun alussa syntyneitä. 

Nyt arvostelun kohteeksi on joutunut New York Postin mukaan blondi hiusväri. Jos siis et halua näyttää Z-sukupolven silmissä vanhalta, kannattaa marssia suoraan kampaajalle värjäyttämään tukkansa brunetiksi.

Vaaleista sävyistä "kalliiseen brunetteen"

Useassa TikTok-videossa pohditaan tällä hetkellä sitä, pitäiskö omat vaaleat kutrinsa värjätä tummemmiksi.

Viime aikoina useat julkkikset, kuten mallit Hailey Bieber ja Gigi Hadid sekä näyttelijä Florence Pugh ovat vaihtaneet entistä selvästi tummempaan hiusväriin. 

TikTok-käyttäjä The Digital Fairy pohtii, onko vaalea väri nyt epätrendikäs ja tyylitön, mutta toisaalta myös sitä, johtaako vaalean hiusvärin ihannoinnin loppuminen kenties monipuolisempiin kauneusstandardeihin.

– Mitäpä jos lopettaisimme asettamasta naiset kilpailuasemaan hiustenvärin takia, yksi käyttäjistä kommentoi.

– En usko, että ihmisten luonnollisten ominaisuuksien nostaminen epätrendikkääksi tai trendikkääksi aika ajoin tekee hyvää kenenkään itsetunnolle, toinen käyttäjistä komppaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

The Digital Fairy viittaa myös "kalliiseen brunetteen", joka tarkoittaa käytännössä luksukselta tuntuvaa hiuskuontaloa, jonka hoitamisessa on keskitytty hiusten terveyteen. Ihmiset ilmeisesti haluavatkin nyt vähähoitoisen kampauksen, joka kuitenkin näyttää tyyriiltä.

– Vuosien ajan blondit ovat saaneet kokea kauniita vaaleiden sävyjen sekoituksia ja nyt brunetet haluavat saman kokemuksen. Sekoittamalla lukuisia eri sävyjä ja viimeistelemällä luksuksenomaisella sävytteellä ei saada hiuksiin pelkästään kauniita värejä vaan myös kaunis kiilto, hiusstylisti Liam Curran kommentoi Stylist-julkaisulle.

TikTok-videon kommenttikentästä päätellen aivan kaikki eivät aio sulattaa ajatusta siitä, että ovat luonnollisen hiustenvärinsä takia yhtäkkiä pois muodista.

Lue myös:

    Uusimmat