Mainos

Ensimmäiset Benecolit pian maailmalle

Raisio pyrkii saamaan ensimmäiset kolesterolia alentavat Benecol-tuotteensa maailmanmarkkinoille tämän vuoden aikana. Tähän liittyen vireillä oleva markkinointisopimus amerikkalaisen Johnson&Johnsonin kanssa on tarkoitus sinetöidä ensi kuussa.

Amerikkalaisyhtiön tehtävänä on huolehtia Benecol-tuotemerkin rakentamisesta ja markkinoinnista lähes koko maailmassa. Suomessa Benecol-margariini tuotiin markkinoille kaksi vuotta sitten. Jo aiemmin on kerrottu, että ykköskohteita maailmalla tulevat olemaan Yhdysvallat ja Japani.

Raisio Yhtymässä kemianteollisuutta ja Benecol-liiketoimintaa vetävä johtaja Tor Bergman tähdensi torstaina, että edessä on pitkäjänteinen työ, jossa työnjako Raision ja muiden yhteistyökumppaneiden välillä on selkeästi jaettu. Hänen arvionsa mukaan juuri tuotemerkin rakentaminen tulee olemaan tuotteen menestyksen avain. Siinä luotetaan Johnson&Johnsonin osaamiseen.

Raisiolla on yhteistyökumppaneita myös Benecolin raaka-aineen valmistuksessa. Yhtymän viime vuoden investointeja kohdistettiin raaka-ainetuotannon vahvistamiseen. Bergmanin mukaan Benecol-tuotteet on tarkoitus suunnata myös maailmalla selkeälle kohderyhmälle, jolloin liiketoiminnan kannattavuus voidaan hakea tuotteen hinnasta. Näin on tehty myös Suomessa. Suomessa tavoiteltu hintataso on laskettu saavutettavan, kun aikuisväestöstä noin 2,5 prosenttia käyttää margariinia. Kun joukko suurenee, myös hinta lähtee laskuun.

Lääkäriliitolta varoitus Benecolin haittoja esiintuoneelle lääkärille

Lääkäriliiton hallitus on antanut varoituksen helsinkiläislääkärille, joka toi esiin Benecol-margariinin mahdollisia haittoja. Lääkäriliitto ei ole arvioinut kiistan lääketieteellistä puolta, vaan ainoastaan lääkärin menettelytapaa. Raisio Yhtymä pyysi Lääkäriliittoa selvittämään lääkärin toimien asianmukaisuutta.

Kiista juontaa juurensa lääkärin esittämään näkemykseen, jonka mukaan Benecolin sitostanoli saattaa aiheuttaa terveydellisiä haittoja estämällä D-vitamiinin imeytymistä. Lääkäriliiton mukaan lääkäri toimi oikein tuodessaan epäilyksensä yhtiön tietoon. Liitto pitää perusteltuna myös sitä, että lääkäri pyysi viranomaisia tutkimaan sitostanolin mahdollisia terveyshaittoja.

Lääkäriliiton hallitus oli kuitenkin saanut Raision antamista selvityksistä sellaisen kuvan, että lääkäri oli kytkenyt esittämänsä kritiikin pyrkimykseensä päästä yhtiön palvelukseen. Lääkärin eettisten ohjeiden mukaan lääkäri ei saa tavoitella perusteetonta aineellista etua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.