Ilmapommi repäisi silmämunan: Ensimmäinen vakava silmävamma jo leikattu – poliisi kertoo valvovansa ilotulitteiden väärinkäyttöä tiukasti

Miten raketit menevät kaupaksi energiakriisin keskellä? 4:31
Kuinka raketit menevät kaupaksi hiljaisempien koronavuosien jälkeen? Katso video!

Ensimmäinen ilotulitteista tässä vuodenvaihteessa aiheutunut silmävamma on leikattu silmätautien klinikalla, tiedottaa HUS.

Vammautunut oli alle 30-vuotias, joka oli sytyttänyt Rakettitukun markkinoille tuoman Kunkkutykki -nimisen ilmapommin ilman suojalaseja. Silmäklinikan mukaan potilaalle aiheutui ilotulitteen laukeamisesta palovammoja, ruhjehaavoja, repeämä silmämunaan, sekä silmäkuopan luiden murtumia.

HUS muistuttaa suojalasien tärkeydestä sekä ilotulitteiden käyttäjiä, että katsojia. Myös turvaetäisyyksien ja muiden turvaohjeiden noudattaminen on tärkeää.

Lounais-Suomen poliisi valvoo erityisesti lasten ja nuorten turvallisuutta.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti puuttuvansa tiukasti ilotulitteiden väärinkäyttöön, sekä kaikenlaiseen häiriökäyttäytymiseen.

Muun muassa jokaisesta havaitusta alaikäisen päihteidenkäyttötapauksista ilmoitetaan aina huoltajalle, sekä lastensuojeluviranomaiselle. Ylikomisario Toni Sjöblom Lounais-Suomen poliisista painottaa vanhempien vastuuta, sekä ennaltaehkäiseviä toimia.

Huomiota kiinnitetään erityisesti ilotulitteiden väärinkäyttöön. Ilotuliotteita ei saa luovuttaa alaikäiselle ja niitä ei saa koskaan käyttää ihmisjoukon keskellä. Lisäksi paikalliset rajoitteet on huomioitava, tiedotteessa todetaan.

Poliisi muistuttaa, että väärinkäytöksistä ja järjestysrikkomuksista seuraa aina sakkorangaistus. Lisäksi poliisilla on oikeus takavarikoida ilotulitteet.

Poliisi kertoo valvovansa näkyvästi kaupunkien keskustoissa jo alkuillasta.

Ilotulitteita saa käyttää uudenvuodenaattona 18.00–02.00 välisenä aikana.




Lue myös:

    Uusimmat