Mainos

Ensimmäinen Twitter-kunnianloukkausjuttu oikeuteen: Courtney Love haukkui prostituoiduksi

Jos julkkis haukkuu yhteisöpalvelu Twitterissä nimeltä mainittua henkilöä, syyllistyykö hän kunnianloukkaukseen, vai ilmaiseeko vain oman mielipiteensä? Tätä puidaan parin viikon päästä Los Angelesissa, kun rocktähti Courtney Love ja hänen haukkumansa muotisuunnittelija Dawn Simorangkir kohtaavat oikeudessa.

Kyseessä on ensimmäinen suurta julkisuutta saanut Twitteriin liittyvä kunnianloukkausoikeudenkäynti. Sananvapausasianajajien mukaan juttu saattaa kiteytyä kysymykseen, tulkitseeko tavallinen Twitterin lukija julkkiksen twiittaukset faktoiksi vai hänen mielipiteikseen. Jos oikeus rinnastaa Twitterin mielipidekirjoituksiin ja pääkirjoituksiin, se sallii twiittaajille enemmän liikkumavaraa kuin jos se asetetaan samalle viivalle uutismedian kanssa.

Love kutsui Simorangkiria Twitterissä muun muassa huumeiden käyttäjäksi ja prostituoiduksi ja kirjoitti, että tämä on syyllistynyt pahoinpitelyihin ja menettänyt lapsensa huoltajuuden. Suunnittelija sanoo valheellisten twiittausten tuhonneen hänen uransa ja vaatii miljoonien dollarien vahingonkorvauksia.

Loven puolustusasianajajat aikovat vedota muun muassa siihen, että Love oli niin koukussa Twitteriin, ettei tajunnut, miten lukijat hänen kirjoituksiaan tulkitsisivat.

Loven twiittauksia seuraa säännöllisesti noin 40 000 ihmistä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.