Mainos

Ensi viikolla laajalti pikkupakkasta – tuleeko lunta?

Sää on viikonloppuna ja ensi viikon alkupuolella pääosin poutaista, mutta melko pilvistä. Lapin yli kulkee lumisateita huomenna lauantaina ja sateet voivat yleistyä ensi viikon loppupuolella.

Lauantaina pohjoisen yli kulkee lumisadealue ja lumikuuroja voi tulla maan keskiosassa sunnuntain vastaisena yönä. Vähäisiä sateita voi tulla viikonloppuna ajoittain muuallakin. Lounaisrannikolla sade tulisi vetenä, etelässä myös räntänä ja muualla lumena.

– Yleisilmeeltään viikonloppu on kuitenkin laajalti poutainen, mutta melko pilvinen. Lapin kovimmat pakkaset lauhtuvat, sanoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Lauantaiaamuna Lapissa voi olla pakkasta vielä paikoin 20 astetta. Lauantaina päivällä pohjoisessa ollaan pääasiassa -5…-15 asteessa. Sunnuntaina Pohjois-Lapissa voi olla -15 astetta, kun taas Lapin pilvisillä alueilla on vain muutama pakkasaste.

Maan keskiosassa ollaan viikonloppuna nollan vaiheilla tai pikkupakkasella. Idässä voi olla selkeillä alueilla kylmempää. Etelä- ja länsirannikolla lämpötila on nollan tienoilla tai hieman plussalla, yöllä voidaan käydä hieman pakkasella.

Miltä näyttää ensi viikon sää?

Korkeapaine vaikuttaa säähämme myös ensi viikolla.

– Korkeapaineen keskus on Venäjän puolella ja Suomi on korkeapaineen reunalla. Sää on meillä pilvisempää, mutta Venäjältä kulkeutuu viileää ilmaa. Ensi viikolla meillä on pikkupakkasta lähes koko maassa, lähinnä etelässä ja lounaassa voi olla plussaa. Pilvisyys vaihtelee ja ajoittain paistaa aurinko. Jos Lapissa sää selkenee, pakkanen saattaa kiristyä siellä, ennustaa Aleksi Jokela.

Alkuviikolla sateet ovat paikallisia, laajoja sateita ei ole näkyvissä.

– Voi olla, että loppuviikolla saapuu laajempia räntä- ja lumisateita ja sää vähän lauhtuu. Sitä ennen sateet ovat heikompia lumi- ja räntäsateita. Länsirannikolla voi tulla ajoittain joku sakeampikin lumikuuro, sanoo Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ensi viikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.