Mainos

Ennuste: Juhannuksena kesäisen lämmintä

Juhannusviikoksi ennustetaan vaihtelevaa kesäsäätä. Tämän hetken ennusteen mukaan sää lämpenee viikon loppupuolella. Juhannuksen aikaan voi parhaimmillaan olla osassa maata hellettäkin.

Tästä perjantaista alkuviikkoon asti Suomen yli kulkee sadealueita koilliseen. Yhtenäisten sateiden lisäksi liikkeellä on myös sadekuuroja.

Ensi viikon keskivaiheilla sää on suuressa osassa maata poutaista, monin paikoin myös aurinkoista. Päivälämpötilat ovat koko maassa enimmäkseen 15-20 asteessa. Vain aivan pohjoisessa on viileämpää.

Juhannusviikonlopun sään määrää matalapaine, joka lähestyy Suomea etelästä. Se kuljettaa mukanaan sekä helteistä ilmaa että rankkoja sateita.

– Juhannussää riippuu matalapaineen reitistä. Jos se kulkee maan yli itään, luvassa on rankkoja sateita ja ukkosta. Mutta niin kauan kuin matalapaine on Suomen länsipuolella, meille virtaa etelästä lämmintä ilmaa, sanoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

Matalapaineen tarkkaa reittiä ei voi vielä ennustaa.

– Tämän hetken ennusteen mukaan juhannusviikonlopusta näyttää kuitenkin tulevan kesäisen lämmin. Lämpötilat ovat vähintäänkin lähellä pitkänajan keskiarvoja, kuumimmassa tapauksessa hellelukemissa osassa maata. Todennäköisesti jossain vaiheessa juhannusviikonloppua myös sataa, toteaa Miina Manninen.

Pitkän ajan keskiarvojen mukaan päivän ylin lämpötila on juhannuksen aikaan etelässä 21 astetta, pohjoisessa 15 astetta.

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet.

Katso videolta juhannusviikon ennuste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.