Mainos

Ennakkoluulot kääntyivät yllätykseksi: "Mietimme, voiko vastaanottokeskuksessa edes viettää joulua"

1:25

Kolarin vastaanottokeskuksen joulukuusi ei luo ympärilleen tuoksua, mutta kyllä muovikuusestakin saa mainiota joulun tunnelmaa entisen hotellin aulatilaan.

Pakolaisohjaaja Helena Koberg-Hietanen avaa tekokuusen paketin ja alkaa koota kuusta keskuksen aulaan. Hän haluaa yllättää Kolarin vastaanottokeskuksen asukkaat, nyt on hyvää aikaa puuhata, sillä muu väki on palaverissä.

Koberg-Hietala puhkuu joulumieltä ja esittelee innoissaan vastaanottokeskuksen joulujuttuja. Tunnelmaa on luotu keskukseen joulukoristein ja valoin. Suurimman ilon luo kuitenkin turvapaikanhakijoiden innostus joulua kohtaan.

Tämä on seikka, joka yllätti keskuksen henkilökunnan. Lähestyvä joulu aiheutti nimittäin henkilökunnalle pähkinän purtavaksi. He miettivät, voiko joulua edes viettää vastaanottokeskuksessa, sillä asiakkaat tulevat hyvin erilaisista kulttuureista ja taustoista.

Ennakkoluulot osoittautuivat vääriksi ja jännitus muuttui kaikkien iloksi. Nyt keskuksessa odotetaan kuumeisesti jouluaattoa.

Koberg-Helena paljastaa, että keskuksessa tullaan viettämään joulujuhlaa ja lisäksi illan aikana keskukseen saapuu yllätysvieras poroineen.

Monen turvapaikanhakijoiden huonetta koristavat omat koristeet, joillain jopa joulukuuset.

Kolarin vastaanottokeskuksessa asuva Irakista kotoisin oleva Omar kertoo odottavansa innolla joulua. Hänen mukaansa joulu tullaan viettämään hotellilla yhdessä muiden kanssa.

– Odotamme isoa juhlaa, jossa voimme tavata ihmisiä, joiden kanssa voisin olla kaveri, hän mietiskelee.

Katso yllä olevalta videolta miten Kolarin kyläläiset tekevät turvapaikanhakija lapsien joulusta ikimuistoisen. Videolla Helena Koberg-Hietala myös paljastaa, miten aikuiset ja vanhemmat turvapaikanhakijat ovat suhtautuneet jouluun ja kuka saapuu käymään jouluaattona! 

2:06


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.