Englannin EM-luotsi villitsi fanit tanssiliikkeillään – avautuu nyt kipeästä aiheesta

Jalkapallon miesten EM-kisoissa välieriin selviytyneen Englannin tahmeat peliesitykset ovat herättäneet paljon arvostelua, vaikka joukkue onkin onnistunut taistelemaan itsensä neljän parhaan joukkoon. Suurimpana mestarisuosikkina turnaukseen lähteneen joukkueen päävalmentaja Gareth Southgate myöntää kritiikin päässeen hänen ihonsa alle.

Viidessä ottelussaan vain viisi maalia tehneen Englannin pelityyliä on luonnehdittu turnauksen aikana passiiviseksi ja negatiiviseksi. Kritiikki on henkilöitynyt erityisesti Southgateen, jonka taktiikoissa monet ovat nähneet syyn tähtisikermän alavireelle.

– Otin tämän työn vastaan yrittääkseni parantaa englantilaista jalkapalloa. Halusin, että saamme takaisin uskottavuutemme maailmannäyttämöllä, joten kritiikin ollessa yhtä henkilökohtaista kuin se on ollut viime viikkoina, en voi kiistää, etteikö se olisi ollut vaikeaa inhimillisellä tasolla, englantilaisluotsi avautui Sveitsi-ottelun jälkeen.

Englanti on ollut ahtaalla etenkin ratkaisupeleissä, sillä molemmissa pudotuspeliotteluissaan se on joutunut nousemaan tappioasemasta voittoon. Neljännesvälierissä voitto Slovakiasta irtosi jatkoajalla, ja puolivälierissä Sveitsi kaatui vasta rangaistuspotkukilpailussa.

Sveitsi-ottelun ratkettua painekattilan keskellä oleva Southgate otti voitosta kaiken ilon irti tanssimalla riemukkaasti englantilaiskannattajien edessä.

– Aina silloin tällöin pohtii, että täytyyhän tässä työssä olla jotain nautintoa. Jos en pysty nauttimaan tuosta hetkestä, on koko homma ajanhukkaa, hän avasi.

Artikkeli jatkuu videoupotuksen jälkeen.

 

Vaikeudet vahvistavat

Southgaten suojatit ovat voittaneet turnauksessa vain yhden ottelun varsinaisella peliajalla, mutta englantilaiskäskijä korostaa, että mestaruuden voittamiseksi tarvitaan muutakin kuin vahvaa pelivirettä.

– Turnauksen voittamiseksi on näytettävä muita ominaisuuksia, ja pelaajamme osoittavat uskomatonta luonnetta ja sitkeyttä. Kyse ei ole vain siitä, että pelaa hyvin.

Southgate uskoo, että kolme vuotta sitten EM-hopealle päätynyt joukkue on vaikeuksien karaisemana viimein valmis arvokisavoittoon.

– Olemme nyt kolmatta kertaa välierissä viimeisen neljän arvoturnauksen aikana. Se on melko hyvä saavutus, mutta ei sitä, miten haluamme turnauksen päättyvän, Southgate kiteytti.

Lue myös:

    Uusimmat