Mainos

Enestam kutsuu porvaripuolueita Rehnin taakse

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Jan-Erik Enestam kutsuu kaikki porvaripuolueet tukemaan Elisabeth Rehnin presidenttiehdokkuutta. Hänen mukaansa hankkeelle löytyy myös kansan tuki.

-Suomen kansalla näyttää olevan selkeä näkemys siitä, kenellä porvarillisella ehdokkaalla on äänestäjien tuki. Kutsun muut porvaripuolueet alusta asti yhteiseen rintamaan, ensin saamaan Elisabeth Rehn asettumaan ehdolle ja sitten johdonmukaisesti tukemaan Mäntyniemeen tähtäävää kampanjaa, Enestam totesi avatessaan RKP:n puoluekokouksen Vöyrillä tänään.

Enestam toisti puheessaan puolueen hartaan toiveen siitä, että Rehn suostuu ehdokkaaksi. Rehn on luvannut ilmoittaa kantansa loppukesästä. -Yksikään meistä ei ole unohtanut tammikuun yötä 1994 ja ensimmäisen kierroksen tulosta. Jos Elisabeth Rehn asettuu ehdolle, tarkoituksena on tällä kertaa edetä perille asti. Ylimääräinen puoluekokous kutsutaan Turkuun lokakuussa yhdessä ja ainoassa tarkoituksessa: asettamaan ehdolle Suomen seuraava presidentti, Enestam muistutti.

Enestam torjui puheessaan kokoomuksen suunnasta äskettäin esitetyn kutsun RKP:n oikeistosiivelle. Hänen mukaansa hallituspuolueiden välisten erojen etsiminen varsinkin kuluneen vuosikymmenen talouspolitiikassa "lähentelee jo hiusten halkomista". Talouspolitiikan peruskysymysten osalta politiikka on hänen mukaansa noudattanut pitkälti perinteisiä porvarillisia arvoja. -Vapaan viehekalastuksen vastustamiseksi ei todellakaan ollut aihetta kääntyä kokoomuslaisuuteen, Enestam piikitteli.

Enestam myös toisti puolueen eduskuntaryhmän toiveen, että alaikäisten tyttöjen häiritsemisestä epäilty RKP:n kansanedustaja Rainer Erlund vetäisi poliittiset johtopäätökset tilanteesta. Enestamin mukaan parlamentaarisen koskemattomuuden "korkea kipuraja" ylitettiin Erlundin tapauksessa. Erlundin tapaus on parhaillaan syyteharkinnassa valtakunnansyyttäjänvirastossa. -Minkäänlaiseen jälkiviisauteen puolueen osalta en kuitenkaan näe aihetta. Puolue ei ole eikä sen tule olla etsivätoimisto, Enestam huomautti.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.