Emil Ruusuvuori pettyi ankarasti Wimbledonissa: "Vaikea sulattaa"

Tulosruutu: Emil Ruusuvuori sortui helppoihin virheisiin Stan Wawrinkaa vastaan.

Emil Ruusuvuoren urakka Wimbledonin tennisturnauksen miesten kaksinpelissä päättyi tällä kertaa lyhyeen, kun Suomen ykköspelaaja kärsi avauskierroksen tappion kolminkertaiselle grand slam -voittajalle Stan Wawrinkalle. Sveitsiläiskonkari oli Ruusuvuorta terävämpi erien ratkaisuhetkillä ja eteni jatkoon suoraan kolmessa erässä 7–5, 7–5, 6–4.

– Peli oli huonoa silloin, kun piti olla parempi. Olen tosi pettynyt kaiken kaikkiaan. Oman pelin taso pitää olla korkeampi. Vaikea sulattaa (tappiota) nyt tässä hetkessä, Ruusuvuori sanoi STT:lle.

Ruusuvuori on tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 47 ja oli siten jopa ottelun suosikki. Sijalla 88 oleva 38-vuotias Wawrinka kuitenkin vaihteli tempoa läpi ottelun, syötti tarkasti ja pehmitti 24-vuotiaan suomalaisen vajaassa kahdessa ja puolessa tunnissa.

– Vaikea löytää tästä mitään hyvää. Surkea esitys, kun piti nostaa omaa pelin tasoa tiukoissa paikoissa. Ei ole paljon jossiteltavaa, Ruusuvuori lisäsi.

Ruusuvuorella oli ottelussa 11 murtopalloa, joista suomalainen pystyi hyödyntämään kaksi. Wawrinkalla oli 12 murtopalloa, joista hän voitti viisi.

Ruusuvuori ja Wawrinka kohtasivat Lontoossa toisen kerran. Viime kesänä Ruusuvuori kaatoi sveitsiläisen Montrealin kovalla alustalla erin 2–1.

Grand slam -menestys kovan työn alla

Ruusuvuori on vakiinnuttanut viimeisen vuoden aikana paikkansa rankingin 50 parhaan pelaajan joukossa. Grand slam -kisoissa suomalainen ei ole kuitenkaan yltänyt vielä huippuonnistumiseen, vaan tie on tyssännyt aina viimeistään toiselle kierrokselle.

Wimbledonissa Ruusuvuori sai varsin hyvän kaavion. Wawrinkan kaatamisella toisen kierroksen vastustajaksi olisi tullut Argentiinan Tomas Martin Etcheverry tai Espanjan Bernabe Zapata Miralles, joiden kummankaan vahvuudet eivät ole nurmitenniksessä.

Wawrinka oli uransa huipulla 2014–2016, kun sveitsiläinen voitti peräkkäisinä vuosina Australian avoimet, Ranskan avoimet ja Yhdysvaltain avoimet. Wimbledon on ollut Wawrinkalle neljästä grand slam -turnauksesta haastavin, sillä hän on yltänyt nurmikisassa parhaimmillaan kahdesti puolivälieriin.

Lue myös:

    Uusimmat