EM-jalkapallo tiistaina: Huuhkajien jatkoliekki uuteen lepatukseen?

3:35
Tulosruudun raportti: Huuhkajat taipui Belgialle 0-2 EM-jalkapallon lohkopäätöksessä – näin Markku Kanerva kommentoi.

Jalkapallon EM-kisoissa päätetään tiistaina D-lohko. Suomen jatkomahdollisuuksia parantaisi tasapeli Kroatian ja Skotlannin välisestä ottelusta.

Huuhkajat sijoittui B-lohkossa kolmanneksi kolmella pisteellään. Neljä parasta kuudesta lohkokolmosesta etenee jatkoon, joten Suomi yltäisi pudotuspeleihin, jos sen taakse jäisi vähintään kaksi lohkokolmosta.

Yksi Suomen taakse jäävistä lohkokolmosista voi hyvin olla tänään päättyvästä D-lohkosta.

Tshekki ja Englanti ovat D-lohkon kärjessä kerättyään kumpikin kahdesta ottelusta neljä pistettä. Kroatialla ja Skotlannilla on molemmilla kahden pelin jälkeen plakkarissa yksi pinna.

Jos Kroatia ja Skotlanti päätyisivät Glasgow'ssa tasapeliin, Kroatia jäisi lohkokolmosten vertailussa Suomen taakse. Jos taas ottelu päättyy jommankumman voittoon, D-lohkon kolmonen on Suomen edellä.

Lohkokolmonen voi jäädä Suomen taakse myös keskiviikkona päättyvissä E- ja F-lohkoissa. Suomi tarvitsee suotuisat päätöskierroksen tulokset vähintään kahdessa mainituista kolmesta lohkosta.

E-lohkossa Puola ei saisi voittaa Ruotsia. Lisäksi Slovakian olisi voitettava Espanja tai Espanjan päihitettävä Slovakia vähintään kolmella maalilla.

F-lohkossa kolmonen jäisi Suomen taakse seuraavasti: Ranska murjoisi Portugalin kumoon vähintään neljän maalin erolla, minkä lisäksi Saksa–Unkari-ottelun olisi päätyttävä Saksan voittoon, tasapeliin tai Unkarin voittoon vähintään neljän maalin erolla.

Suomelle kävisi F-lohkosta myös se, että Unkari voittaisi Saksan vähintään neljällä maalilla eikä Portugali saisi Ranskalta pistettäkään.

Jalkapallon EM-kisat tiistaina 22.6.:

Klo 22.00 Kroatia–Skotlanti
Klo 22.00 Tshekki–Englanti

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja