Kroatian valmentaja tuhahti – EM-joukkue kokenut epäoikeudenmukaisuutta?

Jalkapallon miesten EM-kisoissa Kroatiaa luotsaava Zlatko Dalic uskoo joukkueensa kärsineen epäoikeudenmukaisuutta EM-lopputurnauksen koronasäädöksiin liittyen.

Maanantaina uutisoitiin Skotlannin keskikenttäpelaaja Billy Gilmourin positiivisesta koronavirustuloksesta, mistä johtuen Gilmour joutuu eristyksiin muusta joukkueesta kymmeneksi päiväksi. Eristys ei koske muita Skotlannin joukkueessa.

Kroatia oli alun perin suunnitellut majoittuvansa Skotlannin itärannikolla sijaitsevaan St Andrewsin kaupunkiin, jossa joukkueen oli määrä viettää aikaansa Glasgow'ssa pelattavien Tshekki- ja Skotlanti-otteluiden ajan. Skotlannin hallituksen koronasäädöksistä johtuen Kroatia kuitenkin joutui viime hetkellä muuttamaan suunnitelmaansa, sillä positiivinen testitulos olisi pahimmillaan tarkoittanut useamman pelaajan joutumista eristykseen. 

Skotlannin maajoukkueeseen ei kuitenkaan ole sovellettu samoja säädöksiä, koska Gilmourin positiivinen testitulos havaittiin joukkueen Middlesbrough'n harjoitusleirillä Pohjois-Englannissa, jossa koronaprotokollat ​​ovat erilaiset.

– Meille kerrottiin, että jos joukkueessa on yksikin positiivinen testitulos, niin silloin olemme kaikki eristyksissä, totesi turhautunut Dalic maanantain lehdistötilaisuudessa.

Dalic totesi myös, että hänen pelaajiinsa on kohdistunut painetta pelin pelaamiseen liittyen, vaikka vastustajajoukkueessa onkin juuri ilmennyt positiivinen koronatartunta.

– Me emme halua tämän taudin lisääntyvän. Olemme huolissamme, mutta valitettavasti meillä on ottelu pelattavana.

Kroatia ja Skotlanti kohtaavat toisensa tiistaina D-lohkon päätöskamppailussa, jossa molemmat tarvitsevat voiton pitääkseen jatkohaaveet elossa.

Lue myös:

    Uusimmat